UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC priredbi: Teškaši u glavnoj borbi, novi nastup Duška Todorovića

Rozen Sakai poster
 UFC
Dva posrnula perspektivna teškaša susrest će se u glavnoj borbi UFC Fight Nighta 189

UFC se nakon dva tjedna ponovno vraća u APEX s novim Fight Nightom, ovog puta jednim kojeg će predvoditi borci donedavno u uzletu prema vrhu, ali s njega bolno prizemljeni. To su teškaši Jairzinho Rozenstruik i Augusto Sakai. Jedan od njih nažalost će nakon ove borbe posrnuti još niže, dok će se drugi vratiti u poziciju za borbu protiv nekoga od Top 5 teškaša. Priredba će biti zanimljiva i fanovima u našoj regiji.

Prilika za ispravak pogrešaka iz prošlih borbi

Jairzinho Rozenstruik UFC karijeru započeo je munjevito. Upisao je četiri pobjede u 2019. godini, sve četiri nokautom i brzo je postao kandidat za napad na teškašku titulu. Ipak, u proljeće prošle godine nije uspio iznenaditi Francisa Ngannoua, nego je završio gadno nokautiran. Vratio se u kolovozu pobjedom nad Juniorom Dos Santosom, no možda još veće razočaranje donio je svojim nastupom u veljači ove godine. Protiv Ciryla Ganea pao je bez ispaljenog metka, u jednom prije svega vrlo pasivnoj i teško gledljivoj borbi.

S druge strane imamo Augusta Sakaija, borca koji je do UFC Top 10 poretka došao na drugačiji način. Za razliku od Surinamca protiv kojeg će se boriti, brazilski borac japanskog porijekla je svoj niz od četiri pobjede ostvario putem dva nokauta, ali i dvije podijeljene odluke, koje su vrlo lako mogle otići u stranu njegovih protivnika. Niz mu je u rujnu prošle godine prekinuo Alistair Overeem, koji ga je savladao prekidom početkom pete runde. To je njegov profesionalni omjer odvelo na 15-2-1, a trenutno se nalazi na devetom mjestu ljestvice izazivača teške kategorije, što je tri mjesta ispod Rozenstruika.

Tybura traži nastavak niza karijere, Ponzinibbio se vraća nakon bolnog poraza

Sunaslovna borba donosi još jedan ogled u teškoj kategoriji. Pratit ćemo Marcina Tyburu, Poljaka koji se nalazi u formi karijere nakon četiri pobjede upisane u prošloj godini. Na službenoj ljestvici on je trenutno 11. borac, a službeno će napasti Top 10, budući da ga čeka osmoplasirani Walt Harris. Zanimljivo je kako se Harris nalazi unutar niza od dva poraza, no to nije previše ugrozilo njegov status. Ipak, eventualni treći u nizu mu nikako nije opcija.

S glavnog programa svakako vrijedi spomenuti novu borbu Santiaga Ponzinibbija. Argentinac se ove godine vratio nakon duge pauze, no šokiran je od strane Lija Jinglianga, koji ga je nokautirao. Time je prekinut njegov niz od sedam pobjeda, a zadatak započeti novi bit će mu vrlo težak. Protiv sebe će imati Miguela Baezu, borca koji je slavio u svih deset dosadašnjih profesionalnih borbi, od čega tri puta u UFC-u. Sve te tri UFC pobjede ostvario je prekidom u drugoj rundi.

Nova prilika za Duška Todorovića protiv nezgodnog zamjenskog protivnika


Duško Todorović nije najbolje započeo ovu godinu, no srpski borac srednje kategorije isto tako nije previše posrnuo nakon prvog poraza u karijeri, kojeg mu je u siječnju na Fight Islandu nanio Punahele Soriano. Dogovorio je tako borbu protiv Sorianovog timskog kolege, Makija Pitola, no on je istu bio prisiljen otkazati pa je desetak dana prije borbe Duško dobio zamjenskog protivnika. Radi se o Gregoryju "RoboCop" Rodriguesu, brazilskom udaraču omjera 9-3, koji je prije desetak dana atraktivnim nokautom postao prvak LFA promocije.

Todorović će imati zadatak opravdati status favorita, iako je zapravo vrlo nezahvalno dočekati ovakvu promjenu protivnika.

Gdje i kad se priredba održava?


Kao što je već navedeno, priredba se održava u UFC-ovom APEX kompleksu. Uvodni program, na kojem se nalazi čak osam borbi, započinje u subotu 5. lipnja od 22 sata, dok je glavni program predviđen za 1 sat iza ponoći.

UFC Fight Night 189 - Raspored borbi

(+93 kg) Jairzinho Rozenstruik vs. Augusto Sakai
(+93 kg) Walt Harris vs. Marcin Tybura
(+84 kg) Roman Dolidze vs. Laureano Staropoli
(+77 kg) Santiago Ponzinibbio vs. Miguel Baeza
(+84 kg) Duško Todorović vs. Gregory Rodrigues
(+84 kg) Tom Breese vs. Antonio Arroyo

(+66 kg) Makwan Amirkhani vs. Kamuela Kirk
(+93 kg) Tanner Boser vs. Ilir Latifi
(+77 kg) Francisco Trinaldo vs. Muslim Salikhov
(+70 kg) Alan Patrick vs. Mason Jones
(+57 kg) Manon Fiorot vs. Tabatha Ricci
(+57 kg) Montana De La Rosa vs. Ariane Lipski
(+66 kg) Sean Woodson vs. Youssef Zalal
(+70 kg) Claudio Puelles vs. Jordan Leavitt

Linker
26. travanj 2024 21:35