UFC

T.J. Dillashaw apsolutno ne cijeni Sterlinga: ‘On se boji potući, iznenađen sam jer je prvak‘

Aljamain Sterling i T.J. Dillashaw

 Screenshot (youtube, Ufc)
Bivši prvak UFC-ove bantam kategorije smatra kako mu Aljamain Sterling savršeno stilski odgovara

Pobjedom protiv Petra Yana na UFC 273 priredbi, Aljamain Sterling napokon je utišao optužbe da ne zaslužuje biti prvakom UFC-ove bantam kategorije. Bila je to tijesna pobjeda podijeljenom sudačkom odlukom, ali ipak s puno manje kontroverze nego ona kojom je prvotno došao do pojasa.

Sterling se sada može okrenuti drugim izazivačima unutar kategorije koja nudi pregršt sjajnih boraca. Jedan od onih koji će gotovo sigurno biti u ulozi sljedećeg izazivača, jeste bivši prvak T.J. Dillashaw.

36-godišnjak iz Denvera, titulu je držao od 11. mjeseca 2017. godine i jednom ju je uspješno obranio. U trećem mjesecu 2019. godine, Dillashaw je napustio titulu prvaka bantam kategorije, zbog pozitivnog testa na doping. Odradio je T.J. dvogodišnju suspenziju i prošle godine napokon se vratio u kavez.

Podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio je Coryja Sandhagena i dokazao kako je i dalje u sjajnoj formi. Dillashaw teoretski nikad nije izgubio titulu u bantam kategoriji, a sada ju želi vratiti u svoje vlasništvo. Bivši prvak morat će savladati Aljamaina Sterlinga da bi ponovno došao do titule, a čini se kako Dillashaw nema naročito visoko mišljenje o aktualnom prvaku kategorije.

‘‘On je dobar, nemojte me krivo shvatiti. Posjeduje određene vještine i ne bi bio tu gdje jeste, da nije dobar. Ali on definitivno nije šampionski kalibar. Tipovi s kojima sam se ja borio u prošlosti, puno su bolji od njega, daleko opasniji. Ne postoji opasnost od borbe protiv Sterlinga. Je li on ikada nekog nokautirao? Nisam siguran, jer nisam niti pogledao njeogv omjer. To je tip oko kojeg ne trebate biti zabrinuti. Nema šanse da me nadjača u grapplingu, a njegova stojka je patetična. Iznenađen sam jer je prvak, ali on je stilski odličan protivnik za mene.‘‘, započeo je Dillashaw u razgovoru za ESPN, a zatim je nastavio s kritiziranjem prvaka.

‘‘On je uplašen, nije istinski borac. Boji se potući i ući u razmjene. Puno je stvari o kojima mogu pričati, ali na kraju krajeva, sve se svodi na to da se on boji potući. Očajan je u želji da dođe do rušenja i radi se o tehnički ružnim pokušajima, ali uspijeva vršiti pritisak da dođe do njih. Ovo jednostavno nije borba koja me zabrinjava. Mogu ju odvesti bilo gdje jer on me ne može prisiliti na predaju, niti me može zadržati dolje. Ja sam bolji hrvač od njega, a u stojci mogu lakoćom dominirati. On može pričati što god želi, ali neće biti prvak još dugo.‘‘, zaključio je Dillashaw.

Što se Sterlinga tiče, Aljo je dvaput u karijeri slavio tehničkim nokautom, a jedna od tih pobjeda došla je pod okriljem UFC-a. 2014. godine, Hugo Viana izgubio je tehničkim nokautom u trećoj rundi borbe protiv Sterlinga, ali činjenica je kako Sterlingova najveća snaga dolazi u parteru gdje je jako opasan sa svojim BJJ vještinama. T.J. Dillashaw s druge strane nikad nije izgubio ‘‘submissionom‘‘. Dvaput je nokautiran, a dvaput je gubio na bodove.

Komentari Dillashawa u razgovoru za ESPN brzo su dospjeli do samog Sterlinga, a prvak je ekspresno uzvratio preko Twittera.

‘‘T.J. Dillashaw, koga si ti to pobijedio, a da je toliko čvršći od tipova s kojima sam se ja borio? Ovo je komedija. Ti bi se trebao baviti stand-up komedijom u paru sa Cejudom. On je tvoj tatica, nakon što je učinio sinom tebe i tvoju našpricanu guzicu.‘‘, odgovor je Sterlinga.

Aljo se referirao na borbu Cejuda i Dillashawa koja datira iz siječnja (1. mjesec) 2019. godine. Cejudo je nakon samo 32 sekunde nokautirao Dillashawa, u borbi za prvaka muha kategorije.

Dillashaw i Sterling očito su krenuli raditi na međusobnim prozivkama, a radi se o borbi koju ćemo vjerojatno gledati kasnije ove godine. Je li Dillashaw i dalje dobar kao nekoć te kako će se Sterling nositi s nevjerojatno kompletnim borcem poput Dillashawa, bit će više nego zanimljivo za saznati.

Linker
26. travanj 2024 23:23