UFC

T.J. Dillashaw: ‘Nokautirao sam Codyja Garbrandta dvaput sa uništenim ramenima‘

TJ Dillashaw vs. Cody Garbrandt

 Mike Stobe/Getty images/Profimedia
Ozljeda ramena nije nikakva novost za bibšeg prvaka

T.J. Dillashaw prošle je subote napao pojas u bantam kategoriji kojeg drži Aljamain Sterling, no do njega nije uspio doći po treći put u karijeri. Prilikom prvog rušenja Sterlinga Dillashaw je nezgodno pao i u potpunosti iščašio rame, tako da praktički lijevu ruku nije ni mogao koristiti.

Ozljeda je kulminirala porazom tehničkim nokautom u drugoj rundi, a između rundi su pokušali zaliječiti Dillashawovo rame u čemu nisu baš uspjeli. Sterling ga je ponovno srušio i zvaršio, a nakon toga su mnogi komentirali kako se Dillashaw jednostavno počeo raspadati od potrošenosti.

Poznato je kako T.J. već dugo vremena muku muči sa ozljedama, a ni ova ozljeda ramena nije novitet. Jučer je rekao da je Codyja Garbrandta pobijedio sa istom ozljedom:

‘‘I prije sam se ovako borio. Nokautirao sam Codyja Garbrandta dvaput sa ozlijeđenim ramenima. Ona ramena su mu se iščašila prije borbe protiv Garbrandta. Prije prve borbe sam iščašio rame radeći trenerski izazov na ‘TUF-u‘, igrali smo ‘tetherball‘, a ja sam pao i pokušao se dočekati na ruku. Onda sam u kampu iščašio rame još 10-15 puta. Bilo je bolno i utjecalo je na moj grappling, ali što sam trebao, ne prihvatiti borbu? Želio sam titulu nazad, slična situacija kao i sad‘‘, rekao je Dillashaw za ESPN.

Pitanje je što slijedi za Dillashawa. Zbog pada na doping testu propustio je dvije godine karijere u najboljim godinama, a ima i 34 godine plus brojne ozljede. S obzirom na poraz teško će tako brzo doći do novog napada na titulu, a i dojam je da je Sterling sad u velikom naletu.

Linker
20. travanj 2024 06:54