UFC

T.J. Dillashaw samouvjereno: ‘Sandhagen je imao sreće, završio bih ga da nisam bio ozlijeđen‘

T.J. Dillashaw
 Screenshot (youtube, Ufc)
35-godišnji borac bantam kategorije vjeruje kako je ozljeda koljena utjecala na dominantnost izvedbe

Bivši prvak UFC-ove bantam kategorije T.J. Dillashaw (16-4, 12-4 UFC) proteklog vikenda vratio se borbama pobjedom protiv Coryja Sandhagena (14-3, 7-2 UFC). Podijeljenom odlukom sudaca Dillashaw se ekspresno vratio u sami vrh kategorije nakon dvogodišnje suspenzije zbog dopinga, no postoji određen broj ljudi koji smatraju kako je Sandhagen trebao biti pobjednik te borbe. T.J. Dillashaw se ne slaže te smatra kako bi bio još uvjerljiviji da nije ušao u borbu s ozljedom noge.

''Cory ima sreće što je moje koljeno bilo uništeno. Bila bi to druga priča u trenucima kada sam mu uzimao leđa. Sjećam se kada sam ga podigao u drugoj rundi, uzeo sam njegova leđa, a moje koljeno jednostavno je pokleknulo. Tada sam si rekao da ne mogu to više raditi u ovoj borbi. Ukoliko bi moja noga bila zdrava, vjerujem da bi ga završio u jednoj od mnogobrojnih situacija kada sam imao kontrolu s leđa. No znate što? Možda bolje da nisam. Morao sam pokazati da i dalje imam tu borbenost i povratnički mentalitet. Prezentirao sam kako se mogu boriti s teškoćama tokom borbe, a dokazao sam kako je moja kondicija nedodirljiva. Nitko mi ne može nametnuti tempo, radim jače od svih. Dakle, možda je sve ovo otišlo u moju korist jer sam pridobio nazad puno fanova.'', rekao je Dillashaw u ''IT'S TIME'' podcastu Brucea Buffera, a zatim se osvrnuo na odluku sudaca.

''Pomalo sam se unervozio kada sam čuo da borba ide na podijeljenu sudačku odluku. No znao sam da je ovo bila teška i napeta borba. Cory je napravio odličan posao. Definitivno je odradio dobre stvari koristeći svoj domet, kretanje i preciznost. No ne smijete zaboraviti da se borimo na runde. On je najveću štetu napravio tokom druge runde u koju sam ušao nakon što mi je iskočilo koljeno. Čak i ako mu dodijelite dvije runde, sva šteta koju je napravio dogodila se u te dvije runde. U preostalim rundama kontrolirao sam distancu i tempo, bio sam na njegovim leđima i pobijedio sam ovu borbu. Učinio sam ono što je bilo potrebno da dođem do pobjede na jednoj nozi. Pobijediti na jednoj nozi tipa poput Coryja Sandhagena, ne mogu biti nezadovoljan i ljut na sebe.'', dodao je Dillashaw.

Realno je da borba dvojice sjajnih bantamaša bila izuzetno tijesna i napeta te nema smisla govoriti o nekakvoj krađi. Suci su vidjeli T.J. Dillashawa kao blago boljeg borca, a niti sam Sandhagen nije pokazao naročitu razočaranost sudačkim kriterijem.

Linker
25. travanj 2024 22:36