UFC

UFC-ov borac iz Kolumbije suspendiran zbog konzumiranja kokaina

Juancamilo Ronderos
 Screenshot (youtube, Ufc)
26-godišnjak u svibnju je debitirao za najjaču svjetsku MMA organizaciju

Borac muha kategorije Juancamilo Ronderos Alvis (4-1-0, 0-1 UFC) prihvatio je USADA-inu suspenziju u trajanju od mjesec dana zbog pozitivnog testa na nedozvoljene supstance. Testiranjem je utvrđeno kako je Kolumbijac konzumirao kokain, a uzorak je uzet 22. svibnja ove godine. Toga datuma Ronderos je i debitirao za UFC, a gušenjem (RNC-om) ga je porazio David Dvorak. Službeno priopćenje USADA-e navodi:

''USADA objavljuje kako je Juancamilo Ronderos Alvis prihvatio jednomjesečnu suspenziju zbog kršenja UFC-ovih antidopinških regulacija. Alvis uzorak uzet 22. svibnja pokazao je pozitivan rezultat na kokain i benzoilekgonin (metabolit kokaina). Kokain, nespecificirani stimulant zabranjen je za uporabu unutar natjecanja. Sportaš koji prije ulaska u UFC-ov program antidopinškog testiranja prizna korištenje kokaina, neće biti sankcioniran ukoliko USADA utvrdi da je nedopuštena supstanca rezultat konzumiranja prije ulaska u sami program. Alvis je dobio reduciranu kaznu jer je dokazao kako supstanca nije korištena kako bi unaprijedila njegovu izvedbu te nije imao namjeru da podigne razinu svoje izvedbe konzumiranjem nedopuštenih sredstava. Također, borac mora proći kroz propisani program rehabilitacije.''

Suspenzija kolumbijskom borcu retroaktivna je te je započela 22. svibnja. Dakle, Ronderos Alvis više nije pod suspenzijom i spreman je za novi nastup. 26-godišnjak je borbu protiv Dvoraka prihvatio dan ranije na ''short notice'' i stoga njegov ekspresni poraz nije predstavljao iznenađenje. Češki borac David Dvorak (20-3-0, 3-0) puno je iskusniji i trenutno kvalitetniji borac.

Linker
23. travanj 2024 18:37