UFC

Taila Santos ne uspijeva doći do revanša: ‘Valentina Shevchenko je preplašena i bježi od mene‘

Taila Santos

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Sjajna brazilska borkinja pružila je odličan meč u šestom mjesecu ove godine, ali revanš nije ugovoren

Podosta problema, vjerojatno najviše otkako se spustila u muha kategoriju, Valentini Shevchenko napravila je Taila Santos.

Shevchenko je u šestom mjesecu ove godine tražila sedmu uzastopnu obranu titule u muha kategoriji, a Taila Santos imala je status velikog autsajdera i činilo se da će postati samo još jednom protivnicom u nizu kroz koju je Shevchenko lakoćom prošla.

Taila Santos na kraju se pokazala izuzetno zahtjevnom i nezgodnom protivnicom za Kirgistanku, a Shevchenko je pobijedila pomalo kontroverznom podijeljenom sudačkom odlukom. Mnogo je onih koji smatraju da je Santos čak i ‘‘pokradena‘‘, a vjerojatno je najpoštenije da se ugovori revanš.

Morala je Santos prvo sanirati ozljedu slomljene jagodične kosti, ali operaciju je izbjegla i uspješno se oporavila bez operacije. Već neko vrijeme je u treningu, ali revanš nije ugovoren i Santos se pita što se čeka.

‘‘Konstantno tražimo ugovaranje te borbe, tražimo revanš. Tiago (Okamura, menadžer) razgovarao je s Mickom Maynardom i UFC-om, obavijestio ih je da sam dobro i da treniram. Oni su mi na neki način rekli da Valentina bježi. Navodno je tražila da joj ugovore meč, ali ne protiv mene. Ja sam stalno u treningu, ali teško je doći do borbe. Htjela sam revanš, ali Valentina nije pristala. Sudeći po njenim društvenim mrežama, ona samo putuje.‘‘, rekla je Santos u intervjuu za MMA Fighting.

Brazilka vjeruje da se Shevchenko provukla u prvoj borbi i da je nenamjerni sudar glavama iz kojeg je Santos izvukla deblji kraj (slomljena jagodična kost) zapravo promijenio tijek borbe. Teško je očekivati da bi se takva nezgoda ponovila i zato Santos smatra da Valentina pokušava izbjeći revanš.

‘‘Sve cure govore da je Valentina čudovište, ali ja sam dugo govorila da ona nije dobra u parteru. Pokazala sam da nema razloga za strah od nje. Znala sam da neće pristati na revanš nakon prve borbe. Prozivala sam ju, ali ona ne želi riskirati gubitak pojasa. Ne želi revanš nakon što sam joj pokazala da nije tako moćna. Ona je preplašena.‘‘, rekla je Santos koja je spremna fokusirati se na druge protivnice iz kategorije.

‘‘Ja sam drugorangirana u kategoriji i htjela bih se boriti protiv prvoplasirane Fiorot ili protiv borkinje mjesto ispod mene, a to je Chookagian. Borkinje konstantno pričaju, prozivaju neke koje su se čak i umirovile, ali nitko ne spominje moje ime.‘‘, rekla je Santos koja definitivno zaslužuje revanš i radi se o borbi koja zapravo ima najviše smisla u ovom trenutku.

Nadamo se Valentina ne bježi kao što Santos tvrdi i da će do revanša doći prvom polovicom sljedeće godine.

Linker
27. travanj 2024 06:58