UFC

Tatiana Suarez: Preduga je pauza, ne želim se odmah boriti za titulu

Tatiana Suarez
 screenshot/Youtube
Tatiana Suarez do sada se vrlo uspješno promovirala kao djevojka koja bi trebala godinama vladati UFC-ovom slamka kategorijom, a svojim nastupima došla je do pozicije gdje može očekivati borbu za titulu. Ipak, dogodila se ozljeda od koje se još uvijek oporavlja, a sad je otkrila da zbog svega toga prije napada na titulu ipak želi još jednu borbu.

Amanda Cooper, Viviane Pereira, Alexa Grasso, Carla Esparza i Nina Ansaroff, djevojke su koje je Tatiana Suarez do sada savladala u Octagonu. Sve to bez da je ijednom bila ozbiljnije ugrožena, a posebno dobro izgledala je u posljednje dvije borbe. Prvo je savladala bivšu prvakinju Esparzu, a onda i Ansaroff koja je u tom trenutku bila unutar niza od četiri pobjede. Borba za titulu bila je njena, no onda je došlo do ozljede. Ta ozljeda dovela je Weili Zhang u priliku boriti se za titulu, koju je Kineskinja iskoristila, a sad će ona braniti naslov protiv Joanne Jedrzejczyk. Suarez se to cijelo vrijeme oporavlja od vrlo ozbiljne ozljede. O kakvoj je ozljedi riječ, najbolje je opisala sama.

"Došlo je do ozljede živca na vratu zbog koje sam morala uzeti dozu kortizona. Nakon toga sam primila i matične stanice. Neko vrijeme nakon injekcije bilo mi je još gore, ali to je zbog toga što sam dobila iglu direktno u kralježnicu. Neko vrijeme osjećala sam se užasno, no sad ide prema bolje", rekla je Suarez u razgovoru za The Score, da bi dodala kako oporavak još uvijek nije niti blizu gotov:

"Definitivno mi je bolje, no mislim kako ću morati primiti još jednu dozu kortizona. Trebat ćemo otići na još jednu magnetsku rezonancu, budući da je prošla pokazala kako još uvijek nisam riješila problem sa živcem. Liječnici smatraju da trebam uzeti još vremena. Ako ne bude sve u redu, idući mjesec primit ću još jednu dozu."

Stvari u diviziji će se do tada podosta promijeniti, no Suarez svoju poziciju uvjerljivo drži. Dojam je kako se može boriti za titulu čim bude spremna. No, to neće biti slučaj ako se nju pita. Pauza je preduga i prije svega se namjerava vratiti kad bude u potpunosti sigurna da se ozljeda neće ponoviti. Što se tiče borbe za titulu, nju neće zahtijevati.

"Naravno da se želim vratiti i boriti. Ali, mislim da nije pametno uskakati prebrzo s ovakvom ozljedom. Što ako se ponovno ozlijedim? Ne želim da ovaj cijeli proces moram prolaziti ponovno. Previše je primjera gdje su se borci žurili vratiti pa su obnovili ozljedu. Na kraju umjesto devet mjeseci oporavka, to bi im postalo dvije godine", objasnila je zbog čega ju još neko vrijeme nećemo vidjeti, a onda se okrenula borbi za titulu:

"Nikad nisam bila u nekoj žurbi postati prvakinja. Kad me pitaju samo kažem kako će moje vrijeme doći, a kad dođe su u potpunosti iskoristiti priliku. To je i dalje moj stav. Da sam bila zdrava nakon moje posljednje borbe, vjerujem kako bih odmah uskočila u borbu za titulu. Nažalost nisam i divizija se nastavila kretati u svom smjeru. Nemam namjeru vratiti se i preskočiti nekoga tko je u međuvremenu izborio svoju priliku napasti titulu. Znam da ima puno djevojaka koje gledaju prema tome. Koga god trebam pobijediti da se vratim gdje sam bila, nema problema. Nakon toga ću vidjeti što dalje."

Ovoj vrsnoj hrvačici koja je već prošla kroz puno teže stvari od ozljede (karcinom štitnjače), tek je 29 godina i svakako ima vremena za dobre rezultate.

Linker
28. travanj 2024 07:21