UFC

Terrance McKinney sumnja da će ga UFC upariti s Paddyjem: ‘On mora ići dječjim koracima‘

Terrance McKinney

 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Talentirani američki borac lake kategorije želi dokazati da ‘Scouseri‘ mogu biti nokautirani

Jedan od najzanimljivijih nerangiranih boraca unutar UFC-ove lake kategorije svakako je Terrance McKinney. Uskoro 28-godišnji američki borac ima sve alate za postati novom zvijezdom.

Sve tri UFC pobjede upisao je prekidom u prvoj rundi, a blizu je bio da završi i Drewa Dobera već na samom početku borbe. Dober se ipak izvukao na iskustvo i žilavost, a McKinney se neiskusno potrošio te je završio poražen u tom meču. Nepunih pet mjeseci kasnije, ‘‘T-Wrecks‘‘ se vratio u kavez i završio je Ericka Gonzaleza nakon dvije minute i 17 sekundi borbe.

13 pobjeda i četiri poraza upisao je McKinney u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri, ali nikada njegovi mečevi nisu završili u rukama sudaca i njihovih bodovnih kartica. Dodamo li da McKinney ima i sjajnu životnu priču gdje je klinički bio mrtav zbog predoziranja, ali se uspješno oporavio i započeo s MMA karijerom, teško je ne prepoznati sav potencijal iza ovog momka.

Nerangirani borac lake kategorije koji je trenutno ipak popularniji od njega, a također je vrlo talentiran, jeste Paddy Pimblett. McKinney je još uoči svog posljednjeg nastupa iskazao interes za obračunom s ‘‘Baddyjem‘‘, a tijekom gostovanja u ovotjednom MMA Houru pojasnio je zašto želi taj meč, ali vjeruje da ga neće dobiti.

‘‘Mislim da nisu velike šanse da se borimo. Možda kad obojica budemo rangirani. On mora ići dječjim koracima, znate? A svi su vidjeli što sam ja napravio Drewu Doberu početkom meča. Ako bih se borio s Paddyjem, UFC bi riskirao sve. Izgubili bi novac koji planiraju zaraditi, a zatim bi taj novac morali isplatiti meni, što je za mene još bolje. Ali oni će si uzeti vremena za takve stvari.‘‘, pojasnio je McKinney koji smatra da će UFC nastaviti oprezno graditi Paddyja te da mu on predstavlja jako opasan izazov.

Terrance vjeruje da bi ugasio Paddyjev ‘‘hype‘‘ i time bi UFC-u propala ideja o novoj velikoj zvijezdi s Otoka. Na upit Helwanija kako bi završio meč protiv Paddyja, McKinney je odgovorio:

‘‘Ja bih ga uspavao i dokazao bih da ‘Scouseri‘ (stanovnici Liverpoola) ipak mogu biti nokautirani. Fanovi bi poludjeli.‘‘, rekao je ‘‘T-Wrecks‘‘ referirajući se na Paddyjevu izjavu da ‘‘Scouseri ne mogu biti nokautirani‘‘.

Pimbletta smo posljednji put gledali proteklog mjeseca na londonskom eventu, a tamo je upisao treću UFC pobjedu u jednako toliko nastupa. ‘‘Submissionom‘‘ u drugoj rundi prisilio je Jordana Leavitta na predaju.

‘‘Mislim da je odradio dobar posao, dečko zna kako završiti meč. Kreativan je i zna završiti posao. Ja također znam završiti posao i stoga sam siguran da bi to bio meč koji fanovi ne bi zaboravili.‘‘, dodao je McKinney.

Iako je to njegova velika želja i nema sumnje kako će pokušati doći do tog meča, Terrance ipak vjeruje da mu UFC neće ugovoriti taj meč i stoga je otkrio koje ga još opcije zanimaju.

‘‘Volio bih se boriti protiv Jima Millera ili Bobbyja Greena. To bi bila čast za mene. Ti tipovi su legende i mislim da to čini borbu uzbudljivom.‘‘, otkrio je Terrance.

McKinney je razgovor s Helwanijem odrađivao u rodilištu gdje je čekao da mu se porodi žena. Vrlo zanimljiv odabir okruženja za odraditi intervju, a kompletno gostovanje Terrancea McKinneyja u MMA Houru možete pogledati u videu pri dnu teksta.

Linker
20. travanj 2024 17:18