UFC

'The Immortal': 'Svaki put kada imam meč, pretpostavljam da ću umrijeti! Ne planiram ništa poslije...'

Matt Brown
 screenshot/Youtube
Matt Brown je jedan od onih UFC boraca koji uživa ogroman respekt i štovanje "hard core" MMA fanova. Nakon posljednje izjave u kojoj je ustvrdio da svaki put prije ulaska u Octagon računa na svoju smrt, to će poštovanje biti samo još veće.

39-godišnji "The Immortal" (prigodan nadimak) se vratio u Octagon vrlo recentno nokautiravši Bena Saundersa na UFC-u 245. Bio je to zapravo njegov povratak iz mirovine jer je nakon dvoboja s Diegom Sanchezom iz studenog 2017. godine, najavio povlačenje iz aktivnog sporta. No, ljubav prema MMA-ju i zov kaveza su bili jači pa je Brown odlučio produljiti karijeru još malo.

"Mnogi borci pričaju o tome da bi bili spremni umrijeti u kavezu. Ja sam uvijek išao korak dalje i uvijek bih pretpostavio da ću umrijeti u kavezu taj put", napisao je "Besmrtni" na društvenim mrežama te je dodao:

"Nikada nisam planirao zabavu nakon dvoboja. Nikada nisam planirao dane nakon meča. I sve to jer uvijek pretpostavljam da ću umrijeti u kavezu. Uvijek vjerujem da neću preživjeti meč, nego da ću u njemu poginuti."

Za sada "Besmrtnom" UFC veteranu ide jako dobro jer ukupno u karijeri ima 38 profi mečeva, što znači da je 38 puta preživio potencijalnu smrt. Hoće li biti iste sreće i u narednom dvoboju, saznat ćemo 28. ožujka na UFC on ESPN 8 eventu, kada uđe u kavez sa Miguelom Baezom?!

"Ovaj koncept u psihologiji se zove paradoksalna namjera. Ne možete spavati? Pokušajte ostati budni što je duže moguće. Anksiozni ste prije nekog razgovora? Unaprijed pretpostavite da nije prošlo dobro. Nervozni ste radi razgovora za posao? Pretpostavite da ga ionako nećete dobiti. Bojite se smrti? Pretpostavite da ste jednostavno predodređeni taj dan", nastavio je Brown zapravo potvrdivši da se on boji smrti, ali da mu je ovo način na koji se bori s tim strahom.

"To mi pomaže da se opustim i pobijedio ili izgubio, znam da se nisam bojao niti najgoreg scenarija. I da sam se sučelio s njime sa čašću. Nitko ne napušta ovaj svijet kao živo biće. Pa dok smo ovdje, treba živjeti. Izraz paradoksalna namjera je izmišljen od strane Viktora Frankla. Pročitajte njegovu knjigu (Man's Search for meaning Op.a)", zaključio je UFC veteran.

View this post on Instagram

A lot of fighters talk about being willing to die in the cage. I have always taken this a step further and went ahead and assumed I will die in the cage. I don’t plan an after party. I don’t plan the days after. I don’t assume I will live through the match, rather, I assume I will die. This concept, in psychology , is known as paradoxical intention. Can’t sleep? Try to stay up as long as possible. Anxious about speaking to someone? Assume they already dismissed you. Nervous about a job interview? Assume you’ll never get it anyway. Afraid of death? Assume you’re already destined for it that day. This helps me to release inhibition’s and win or lose I’ll know I didn’t fear the worst outcome and faced it with honor. No one leaves here alive. So until we die, let’s live..... Additional edit: The term paradoxical intention was coined by Viktor Frankl. If you haven’t read his book, READ HIS FUCKING BOOK

A post shared by Matthew Brown (@iamtheimmortal) on

Linker
20. svibanj 2024 18:37