UFC

Thiago Santos ne prihvaća poraz: ‘Definitivno nisam izgubio od Rakića‘

Thiago Santos i Aleksandar Rakić
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
‘‘Maretta‘‘ je trenutno četvrtorangirani borac poluteške kategorije, a dotaknuo se zadnjih nastupa

Čini se kako Thiago Santos još uvijek nije prihvatio poraz koji je doživio u zadnjem nastupu. Treba uzeti u obzir kako je Rakić ''Maretti'' nanio treći poraz u nizu, a kada uzmemo u obzir da se radilo o poprilično tijesnoj borbi, nije teško razumiti zašto Santos još uvijek priča o toj borbi. U razgovoru za brazilski Portal Vale Tudo objasnio je kako je svjestan mogućeg otkaza u najjačoj promociji te je najavio svoju iduću borbu koju će odraditi tek u listopadu. Protivnik će mu biti sunarodnjak Johnny Walker.

''Nema sumnje da ćemo pružiti zabavnu borbu. Obojica konstantno tražimo nokaut i ovaj puta neće biti drukčije. Volim kada su moji protivnici agresivni i kada me žele nokautirati. Nikada nisam suzdržan u svojim borbama, fokus mi je nanositi bol svojim protivnicima. Ako pogledate moja tri zadnja poraza (Jones, Glover, Rakić), uvijek sam se kretao prema naprijed. Jon Jones me pobijedio podijeljenom sudačkom odlukom, a definitivno nisam izgubio od Rakića.'', rekao je ''Maretta''.

Podsjetio je Brazilac i na svoju pobjedu protiv trenutnog prvaka Jana Blachowicza. Dvojac je snage odmjerio u veljači 2019. godine, a Santos je slavio nokautom u trećoj rundi. Ta borba bila je svojevrsna prekretnica za oba borca. Iako je Santos u narednoj borbi dobio priliku za napasti pojas, nije ju iskoristio, a upisao je još dva poraza nakon toga. Jan Blachowicz s druge strane nanizao je pet pobjeda i aktualni je prvak poluteške kategorije.

''Ako pobijedim iduće dvije borbe, UFC-u možda bude zanimljivo ugovoriti revanš između mene i Blachowicza. Čak je i Jan jednom prilikom izrazio želju za tim revanšom. Jedino ja sam ga završio nokautom u njegovih 16 UFC nastupa. Međutim, znam kako funkcionira ova igra. Ukoliko izgubim iduću borbu te mi UFC uruči otkaz, vjerujem kako neću ostati nezaposlen.'', dodao je Santos.

Brazilac je u siječnju napunio 37 godina, prošao je kroz teške ozljede proteklih godina i ostaje dojam kako su njegovi najbolji dani nažalost prošli. Međutim, Brazilac je i dalje visokorangiran, radi se o izrazito atraktivnom borcu i sigurno pripada najjačoj svjetskoj MMA organizaciji. Borba protiv Johnnyja Walkera otkriti će nam puno toga.

Linker
18. travanj 2024 16:52