UFC

Thiago Santos odbio protivnika za povratničku borbu

Thiago Santos
 Bruno Riganti / AGIF / AFP
Thiago Santos uskoro bi trebao biti spreman za povratak borbama i ugovaranje idućeg nastupa. Ipak, pojavili su se neki problemi po pitanju odnosa s UFC-om, budući da je ponuda protivnika daleko od onoga što preferira te je po prvi put u karijeri odbio borbu.

Prošlo je više od sedam mjeseci otkako je Thiago 'Maretta' Santos odradio sjajnu borbu protiv Jona Jonesa u kojoj je bio za malo kratak po pitanju osvajanja UFC titule poluteške kategorije. Impresivan nastup doveo je do toga da je i dalje zadržao drugo mjesto ljestvice izazivača, što je pozicija s koje se nada uskoro ponovno napasti titulu. No, svjestan je kako su se stvari posložile tako da je trenutno Jan Blachowicz bliže napadu na titulu od njega, kao i da je Dominick Reyes borac s većim šansama dobiti revanš. Tako je spreman odraditi neku drugu borbu dok čeka svoju novu šansu, no niti tu mu nije svejedno protiv koga će to biti.

Naime, Thiago je otkrio kako mu je došla ponuda za borbu, no ona kakva nije niti blizu nečemu što očekuje. Zapravo, ako se već neće boriti za titulu, Thiago bi onda radije eliminirao nekoga drugog sa šampionskim ambicijama, odnosno borca koji mu predstavlja ozbiljnu konkurenciju.

"Žele mi dati borbe koje ja ne želim. Nikad do sada nisam odbio borbu, neovisno o tome protiv koga sam se trebao boriti. No, sad sam došao do toga da nešto zaslužujem i neću prihvatiti ništa manje od toga. Ponudili su mi nešto što bi zapravo bio korak unazad, a ja na to nisam spreman", otkrio je Santos MMA Fightingu u kakvim je trenutno razgovorima, da bi dodao:

"Ne mogu reći ime ponuđenog protivnika jer bih mogao imati problema zbog toga, no ponudili su mi nekoga tko nije niti u Top 10. Mislim da se ne bih trebao boriti protiv ikoga tko je ispod petog ili šestog mjesta, ili protiv nekoga tko je trenutno u usponu. Bio sam uznemiren kad su mi ponudili nekoga tko dolazi iza poraza. Odbijam tako što jer to nije pošteno prema meni. Ali, tako je kako je, čini se da ćemo imati problema po pitanju ugovaranja iduće borbe.

Otkako je prešao iz srednje u polutešku kategoriju, Santos je savladao Eryka Andersa, Jimija Manuwu i Jana Blachowicza. Taj niz osigurao mu je napad na titulu gdje je bio unaprijed otpisan, no na kraju je odradio sjajnu borbu protiv Jona Jonesa, gdje su neki čak smatrali da je napravio dovoljno za pobjedu. Ipak, odluka je jednoglasno otišla u korist prvaka. Thiago je iz borbe izašao s ozbiljnom ozljedom oba koljena i uslijedio mu je dug oporavak koji je napokon pri kraju.

Linker
21. svibanj 2024 07:15