UFC

Thiago Santos tražit će povratak pobjedama protiv donedavnog hit nokautera

Thiago Santos
 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Povratak nakon tri poraza u nizu Thiago Santos tražit će protiv sunarodnjaka Johnnyja Walkera

Prije nešto manje od dvije godine, Thiago Santos (21-9, 12-7 UFC) bio je pred vratima raja. Odradio je vrhunskih pet rundi protiv Jona Jonesa te su mnogi vjerovali kako je nakon te borbe iz Octagona trebao izaći s titulom. To se nije dogodilo, a Santos je osim poraza iz borbe izašao s teškom ozljedom oba koljena. Kad se napokon prošle jeseni vratio, doživio je poraz od Glovera Teixeire, a onda i ovogodišnji od Aleksandra Rakića. 37-godišnji Brazilac se umjesto pozicije na vrhu našao pred možebitnim otkazom, što bi nakon eventualnog četvrtog poraza bila realna situacija.

Sad je poznata borba u kojoj će taj četvrti poraz pokušati izbjeći. "Marretu" će na UFC Fight Nightu 197, koji se održava 25. rujna, čekati jedna sunarodnjak, ujedno također borac koji je ne tako davno bio u puno boljoj situaciji nego danas.

Radi se o 29-godišnjem Johnnyju Walkeru (18-5, 4-2 UFC), borcu koji je imao briljantan start u UFC-u, upisavši tri pobjede nokautom, da bi mu se onda dogodila dva poraza. Bolji od njega bili su Corey Anderson i Nikita Krylov, a u rujnu prošle godine je umalo doživio i treći. U borbi protiv Ryana Spanna bio je u teškom knockdownu, iz kojeg se uspio izvući te još uvijek uzdrman iz kontre nokautirati svog protivnika.

Walker će tako preko poznatog i bolje rangiranog sunarodnjaka pokušati vratiti barem dio žestokog "hypea" koji se uz njega nakon prvih borbi pojavio. Kod Thiaga je situacija takva da sam prvobitno mora braniti svoj status, a onda nakon ove borbe možda ponovno napasti one bolje rangirane od sebe. Ima li s 37 godina i nakon tako teških ozljeda još motiva? Saznat ćemo početkom jeseni.

Linker
21. travanj 2024 20:47