UFC

Till objasnio užasnu ozljedu oka koju je zadobio tijekom priprema: ‘Prstom mi je prodro do mozga‘

Darren Till

 Screenshot (youtube, Espn Mma)
Popularni borac iz Liverpoola konstantno se muči s ozljedama i otkazivanjem mečeva

Strašno važan meč čeka Darrena Tilla ovog vikenda na UFC 282 eventu. Nekoć ponajveći potencijal UFC-ove velter kategorije, već neko vrijeme je u srednjoj kategoriji, ali prelazak u višu kategoriju nije polučio pregršt uspjeha.

Till u tri nastupa u srednjoj kategoriji ima dva poraza i tijesnu pobjedu nad Kelvinom Gastelumom. Trenutno je u nizu od dva uzastopna poraza, ali porazi su došli od boraca kao što su Robert Whittaker i Derek Brunson. Možda i teže od tih poraza došle su brojne ozljede s kojima se Till mučio proteklih par godina. Više puta Till je otkazao ugovorene mečeve, a mnoge je zabrinuo i krajem desetog mjeseca kad je pokazao ozljedu oka koju je zadobio na treningu.

Nije Darren ipak otkazao borbu protiv Dricusa, barem zasad ne, a na konferenciji za medije uoči eventa koji nas čeka ovog vikenda, Till je otkrio više detalja o ozljedi oka.

‘‘Hrvao sam na strunjačama i krenuo sam u rušenje. Bila je to jedna od najgorih stvari koje su mi se ikad dogodile. Srednji prst tipa s kojim sam hrvao prodro mi je do mozga. Čak sam pokušao nastaviti s hrvanjem, a Anatoly Malykhin koji je upravo osvojio pojas u ONE Championshipu me urazumio i govorio mi je da sjednem i završim s treningom. Ozljeda se pogoršavala kako su dani odmicali, a ja sam bio zabrinut da ću ponovno morati otkazati borbu. Tada je sve krenulo nabolje i sada sam dobro. Bio je to jedan od najgorih uboda u oko koje sam ikada doživio u svom životu. Bilo je jako loše kad se dogodilo, ali i to je dio kampa, zar ne?‘‘, rekao je Till.

Kad je u pitanju borba protiv Dricusa Du Plessisa, Južnoafrikanac ulazi u borbu s tri UFC pobjede zaredom i ukupno pet pobjeda zaredom. Du Plessis je prilikom svog nastupa pred medijima izjavio kako će Till izaći iz borbe s nekom ozljedom, čak i ako dolazi u potpunosti zdrav. Mnogima je to djelovalo kao pokušaj da se upusti u ‘‘trash talk‘‘ s Tillom, ali Darren nije tako protumačio njegove riječi.

‘‘To nije ‘trash talk‘. Upoznao sam neke Južnoafrikance, a oni nikad u životu nisu bili vulgarni i stoga se ne mogu upustiti u ‘trash talk‘. On uistinu misli to što je rekao. Znam da je spreman i da je legitiman borac, ali vidjet ćemo. Ako on želi rat riječima, mogu uništiti njegov život putem društvenih medija, da ne bude zabune.‘‘, rekao je Till.

Darren je istaknuo kako se sjajno pripremio na Tajlandu i da u meč protiv Dricusa ulazi u najboljoj formi ikad. Pobjeda mu je imperativ ukoliko želi ostati legitiman unutar top 10 i meč protiv Dricusa mogao bi biti pravi spektakl.

Linker
24. travanj 2024 23:35