UFC

Till prokomentirao kako bi Pereira prošao protiv Chimaeva: ‘‘O, moj Bože‘ bilo je prvo što sam pomislio‘

Khamzat Chimaev i Darren Till

 Instagram (darren Till)
29-godišnji borac iz Liverpoola smatra da bi Chimaev lakoćom sproveo svoju strategiju u djelo

Odmah nakon što je Alex Pereira porazio Israela Adesanyu i preuzeo tron UFC-ove lake kategorije, Khamzat Chimaev namirisao je jako dobru priliku za osvojiti titulu u toj kategoriji.

Neporaženi čečensko-švedski borac kao i cjelokupna MMA javnost uočio je sve nedostatke Alexa Pereire kad su hrvanje i vještine u parteru u pitanju. Čak je i Adesanya radio probleme Pereiri u tom segmentu, a Chimaev kao ponajbolji hrvač na cijelom rosteru, stilski predstavlja noćnu moru za Pereiru.

Bacio se Chimaev na prozivke jako brzo, iako on u ovom trenutku nije niti rangiran unutar srednje kategorije, a posljednji nastup u toj kategoriji odradio je još 2020. godine. Chimaev računa na to da je većinu ostalih izazivača Adesanya već porazio, a meč između njega i Pereire zasigurno bi se dobro prodao i bio bi marketinški isplativ UFC-u.

Male su ipak šanse da će Chimaev dobiti tu priliku. Israel Adesanya gotovo sigurno dobit će šansu revanširati se Pereiri, a Chimaev će trebati barem jednu pobjedu protiv visokorangiranog borca srednje kategorije. Ipak, ukoliko kojim slučajem dođe do borbe između Pereire i Chimaeva, Darren Till smatra da se Pereira neće dobro provesti.

Veliki prijatelj Khamzata Chimaeva gostovao je u podcastu Michaela Bispinga, a o borbi između Chimaeva i Pereire nije imao puno toga za pričati, jer prema Tillovim navodima, vrlo je jasno što bi se dogodilo.

‘‘Pereirino hrvanje je na toj razini (niskoj), jer on je tek došao u ovaj sport i kratko je u ovom sportu. Kad sam vidio da ga je Khamzat prozvao, pomislio sam: ‘Oh, moj Bože, Khamzat će da srušiti u prvih 30 sekundi. Okej, to je borba i sve je moguće, ali to nije borba na kakvu je Pereira spreman.‘‘, rekao je Till.

Mnogi će reći da je Till jednostavno pristran i neobjektivan jer priča o svom dobrom prijatelju, ali ako se prisjetimo kako je izgledao meč između Kevina Hollanda i Khamzata Chimaeva u devetom mjesecu, Tillove prognoze zapravo imaju podosta smisla. Chimaev bi u meču protiv Pereire krenuo na isti način kao protiv Hollanda, a realnost je da Alex Pereira uistinu ima velikih problema s tim segmentom MMA-a, ali u prilog mu ide činjenica da ga je UFC dosad uparivao samo s borcima koji preferiraju obračun u stojki.

Linker
16. travanj 2024 06:25