UFC

‘Tip je divljak, može eksplodirati u svakoj sekundi, ali što će biti ako ga ovaj odvuče u duboke vode?‘

Ilia Topuria

 Pa Images/Alamy/Profimedia
Aljamain Sterling ističe Topurijin kardio kao popriličnu nepoznanicu uoči okršaja s Hollowayom

Ilia Topuria i Max Holloway predvodit će 26. listopada spektakularnu UFC 308 priredbu u Etihad Areni (Abu Dhabi, Ujedinjeni Arapski Emirati) svojim okršajem za pojas perolake kategorije, a shodno tome, javnim prostorom posljednjih se dana množe brojne analize i prognoze UFC-ovih boraca, trenera i analitičara. Svoja razmišljanja o predmetnom obračunu među posljednjima je dao Aljamain Sterling, koji kao veliku nepoznanicu u "igri" aktualnog UFC-ovog "featherweight" prvaka ističe - njegov kardio.

"Topuria je divljak, tip može eksplodirati u svakom trenutku, ali mučio se s Volkanovskim u prvoj rundi. "Volk" se držao plana i pobijedio prvu rundu koristeći dugi direkt, unutarnji "kick", rad nogu. Topuria je zamahivao, ali i promašivao, ili bi ga jedva okrznuo. "Volk" se kretao i pogađao bolje udarce, a to se vidjelo i na Topurijinom licu, no onda je ušao u jednu razmjenu i završio nokautiran", rekao je bivši prvak UFC-ove bantam divizije tijekom gostovanja na "Verse Us with Eric Nicksick" podcastu pa fokus prebacio na nadolazeći meč za prvaka perolake divizije:

"Sada dolazi Max Holloway koji ima sjajan rad nogama, visoki gard i duge udarce. Ima kraći raspon ruku od Volkanovskog, ali ima odličan rad nogama koji mu puno pomaže u borbama, a ima i veliku izdržljivost. Topuria je sjajan ‘grappler‘, ali Max ima i sjajnu obranu od rušenja.

Holloway, koji nikad nije nokautiran, poznat je po svojoj izdržljivosti. Pobijedio je u brojnim antologijskim "ratovima" od pet rundi, a Sterlinga upravo zanima kako će se Topuria snaći s "Blessedom" u kavezu ako ga ovaj uspije odvući u takozvane "duboke vode".

"Ako se Max vrati svojoj ‘igri‘ i ako bude boksao s distance, bit će jako zanimljivo vidjeti što će se dogoditi u kasnijim rundama. Topuriju još nismo vidjeli iscrpljenog ili umornog. U petoj rundi s Joshom Emmettom je bio na razini, ali što će se dogoditi ako mu Max zada malo umora?", rekao je Sterling pa zaključno dodao:

"Ako bude imao neuspjelih pokušaja rušenja, pa čak i ako mu prođe neko rušenje, učinit će borbu vrlo zanimljivom. Topuria će trošiti više energije nego što misli, a Max će mu uvijek biti ispred nosa s onim njegovim povratnim udarcima. Ako to bude onaj ‘old school" Max, čeka nas vrlo intrigantna borba".

Linker
12. rujan 2024 11:06