UFC

Ilia Topuria posjeduje lažnu UFC titulu koju još nije službeno osvojio i zaslužio

Ilia Topuria

 Alba Rojo/GTRES/Shutterstock Editorial/Profimedia
UFC prvak perolake kategorije iznenadio je svoje fanove nakon što je izložio pojas kojeg nije osvojio

Unatoč potvrdi da se BMF pojas neće stavljati na kocku u glavnom meču UFC-a 308 u listopadu, Ilia Topuria već je “osigurao” tu titulu - lažni pojas koji stoji na njegovom kaminu uz UFC pojas prvaka perolake kategorije. Posjedovanje lažnog BMF pojasa nije naišlo na odobravanje kod fanova.

Ranije ovog tjedna, španjolski streamer Ibai bio je u mogućnosti pridružiti se UFC prvaku perolake kategorije Topuriji u njegovom domu u Madridu gdje je dobio poseban trening od ‘‘El Matadora‘‘.

No, obožavatelji su brzo primijetili prilično neobičan predmet na njegovom kaminu, nešto što Topuria još nije službeno osvojio u oktogonu. Uz njegov UFC pojas perolake kategorije, začuđujuće je našao mjesto i BMF pojas.

Reporter Danny Segura podijelio je snimku pojaseva na društvenim mrežama. Može se reći da kupnja replike BMF pojasa, a kamoli njegovo izlaganje u domu, nije naišla na dobar odaziv kod UFC obožavatelja.

"Čini se vrlo ne-BMF-ovski", stoji u jednom od komentara na objavi. "Kupiti vlastiti pojas iz trgovine i izložiti ga..."

"Ne, za nešto takvo moraš platiti željeznu cijenu", napisao je drugi obožavatelj, dok je jedan korisnik čak otišao toliko daleko da je izjavio kako je lažni pojas sličan "ukradenoj časti‘‘.

Topuria je nedavno potvrdio da srebrni pojas neće biti na kocki na UFC-u 308 u listopadu.

"Ne, BMF pojas neće biti na liniji", objasnio je Topuria za MMA Junkie prošlog tjedna, prije nego što je brzo ponovio: "Iskreno, nije me briga. Oni su donijeli tu odluku i na kraju dana, kad ga pobijedim, on ne može reći da je BMF ili kako god ga žele zvati. Ja se samo koncentriram na svoju obranu naslova i to je to. Ništa drugo me ne zanima."

Ono što Topuriju zanima, međutim, jest postati prva osoba koja će nokautirati Maxa Hollowaya u UFC-u.

"Poštujem Maxa Hollowaya. Bio je sjajan borac. Dao nam je sjajne borbe. Čini se kao dobra osoba. Poštujem ga. Ali ne znam, osjećam da sam puno bolji od njega u svemu. Bit će to potpuno remek-djelo. Vidjet ćete. Nokautirat ću ga u prvoj rundi.‘‘

Linker
05. rujan 2024 10:23