UFC

Tom Aspinall uputio nisku prozivku Stipi Miočiću: ‘Ti si kao Joe Biden, stari trebaš se povući iz sporta...‘

Tom Aspinall (lijevo) i Stipe Miočić (desno)

 AFP/GETTY IMAGES
Nismo navikli da ‘uglađeni‘ Aspinall udara na nekoga ovolikom mjerom

Tom Aspinall je danas zapalio društvene mreže analogijom američkog predsjednika na odlasku Bidena i Stipe Miočića. Sigurno se pitate kakve veze imaju Joe Biden, 46. predsjednik SAD-a i Stipe Miočić, najveći UFC teškaš svih vremena. Privremeni UFC prvak u teškoj kategoriji je sudeći prema svojim izjavama uspio pronaći poveznicu.

Iako još ništa nije službeno, izvršni direktor UFC-a Dana White jasno je dao do znanja da će se Miočić suprotstaviti trenutnom teškaškom prvaku Jonu Jonesu, a očekuje se da će borba predvoditi UFC 309 u studenom u Madison Square Gardenu. Međutim, mnogi UFC-ovi fanovi i stručnjaci vjeruju da bi Aspinall trebao dobiti priliku boriti se protiv Jonesa. Taj stav dobio je još veći zamah nakon što je Aspinall u prvoj rundi pobijedio Curtisa Blaydesa, obranivši svoj privremeni naslov teškaša prošlog mjeseca na UFC-u 304 u engleskom Manchesteru.

Brza i dominantna pobjeda Aspinalla (15-3) bila je jasna poruka da zaslužuje ujediniti naslov s Jonesom umjesto Stipe Miočića (20-4), koji 19. kolovoza puni 42 godine, i koji je dobio priliku za titulu nakon poraza od Francisa Ngannoua u ožujku 2021.

"Maknite Stipu iz toga" rekao je Aspinall u intervjuu za TNT Sports. "Budimo iskreni. Tip je gotovo 42 godine star, imao je četverogodišnju pauzu, a njegova posljednja borba bila je poraz nokautom. Istina, on je apsolutna legenda u ovom sportu. Statistički, on je najbolji teškaš ikad. Ali taj čovjek mora biti izbačen iz utrke za tron naše kategorije."

Za Aspinalla, usporedba koja dodatno naglašava njegovu poantu je Biden, čija je mentalna sposobnost bila dovedena u pitanje nakon njegovog neuspješnog sučeljavanja s Donaldom Trumpom krajem lipnja. Bidenov nastup doveo je do pritiska visokih dužnosnika Demokratske stranke da se Biden povuče iz predsjedničke utrke, što je i učinio.

Aspinall bi volio vidjeti sličan scenarij s Miočićem.

"Taj čovjek treba biti ‘Joe Bideniran‘, druže" rekao je Aspinall. "Prestar je. Nitko više nije toliko zainteresiran. Jako poštujem Stipu. Povucite ga, stavite mene. To je ispravno, zar ne? Ispravno je. Maknite Joea Bidena od tamo, stavite mene."

Iako Aspinallov prijedlog ima smisla, čini se malo vjerojatnim da će se to dogoditi s obzirom na Whiteovo čvrsto uvjerenje da se borba između Jonesa i Miočića mora dogoditi zbog naslijeđa. Borba s Miočićem je također ono što je Jones oduvijek želio.

Jones i Miočić trebali su predvoditi UFC 295 prošlog studenog, ali Jones je pokidao prsni mišić manje od mjesec dana prije borbe. To je potaknulo UFC da na brzinu stvori privremeni naslov, koji je Aspinall osvojio na UFC-u 295 nokautiravši Sergeija Pavloviča.

Iako se čini malo vjerojatnim da će Aspinall izravno dobiti priliku protiv Jonesa, White je rekao da bi mogao služiti kao zamjena za UFC 309 i uskočiti ako se nešto dogodi Jonesu ili Miočiću.

Linker
16. rujan 2024 20:42