UFC

Tony Ferguson kroz devet točaka objasnio je svoj gubitnički niz, a otkrio je i što misli o odlasku u mirovinu

Tony Ferguson

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nekoć ponajbolji borac na svijetu ne može se pomiriti s činjenicom da bi trebao završiti svoju borilačku karijeru

Nerijetko svjedočimo slučajevima gdje borci u poznim borilačkim godinama nisu svjesni da je njihovo najbolje vrijeme davno prošlo, iako svi oko njih uočavaju da je tako. Legendarni Tony Ferguson jedan je od onih koji odbijaju prihvatiti da je došlo vrijeme za okončati karijeru, a čak niti užasni rezultati ne mogu ga uvjeriti da je ‘‘završena priča‘‘.

Šest poraza zaredom upisao je Tony Ferguson od sredine 2020. godine pa do kraja sedmog mjeseca ove godine. Četiri od šest tih poraza došli su prekidima, a Ferguson je završen u posljednja tri nastupa. Bobby Green posljednji je u nizu boraca koji je porazio Fergusona prekidom, a do pobjede je došao ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi.

Brojni članovi MMA zajednice složni su kako je došlo vrijeme za njegovo umirovljenje, ali Ferguson je jučer putem Twittera objavio listu sačinjenu od ‘‘deset‘‘ točaka kroz koje objašnjava zašto je u gubitničkom nizu i zašto se ne planira umiroviti.

1. Nisam pravilno sparirao još od borbe s (Edsonom) Barbozom ili (Joshom) Thomsonom (s njima se borio 2015. godine).

2. Mečevi su jedini trenuci kada se zapravo nađem u kavezu.

3. Nakon pandemije (koronavirusa), ništa od ovoga više nije zabavno.

4. Nekoć sam se smijao puno više dok sam se natjecao.

5. Bio sam jako zauzet brinući se o drugima, umjesto o sebi

7. Stvorio sam granice između sebe i onih koji su loši za mene.

8. Strukturirao sam se tako da više ne činim iste pogreške

9. Ne, neću se umiroviti i neka se nose oni koji misle da bih trebao.

10. Imam posla za obaviti i trenutno sam jedan vrlo ljutit tip

Ovo je ‘‘deset‘‘ Fergusonovih točaka, a s razlogom smo stavili navodnike, jer Ferguson je iz nekog razloga preskočio točku pod brojem šest, to jest, prešao je s petog argumenta direktno na sedmi. Informacije koje Ferguson navodi pod brojem 3 i 4 odaju dojam da se Tony muči i s određenim psihičkim problemima koji su se pojavili tijekom ‘‘lockdowna‘‘ uslijed pandemije.

39-godišnji ‘‘El Cucuy‘‘ kroz svoj gubitnički niz gubio je pretežno od vrhunskih boraca, a Bobby Green vjerojatno je jedini borac koji ne pripada toj kategoriji. Problem ipak nije u samim porazima, koliko u izdanjima koje je Ferguson prezentirao tijekom tih nastupa. Nije to niti sjena nekadašnjeg Fergusona kojeg gotovo nitko nije mogao poraziti, a kamoli završiti unutar kaveza.

Nažalost, Ferguson se odbija pomiriti s činjenicom da svakoj borilačkoj karijeri dođe kraj, pa tako i njegovoj.

Linker
17. svibanj 2024 23:22