UFC

Tony Ferguson odlazi u velter kategoriju! Protivnik će mu biti opasni kineski nokauter

Ferguson i Jingliang

 Screenshot (youtube, Ufc)
Pitanje je može li se Ferguson nositi s velterašima

Nakon što je srušen prvak Kamaru Usman, velter kategorija dobila je novog prvaka. Leon Edwards je u zadnjoj rundi nokautirao Usmana i uzeo mu pojas i prekinuo je odličan niz od pet uzastopnih obrana titule.

Nije to jedina vijest koju je predsjednik Dana White rekao noćas oko velter kategorije. Naime, kategorija dobiva pojačanje, i to ni više ni manje nego Tonyja Fergusona! Ono što je najbolje, nećemo dugo čekati na njegov debi u velter kategoriji.

Protivnik mu je kineski nokauter Li Jingliang (19-7 MMA, 11-5 UFC), koji je u svom trenutno posljednjem nastupu svladao Muslima Salikhova tehničkim nokautom u drugoj rundi, a prije toga je poražen protiv poznatog Khamzata Chimaeva.

Tony Ferguson je u svom trenutno posljednjem nastupu poražen od Michaela Chandlera, a to mu je bio jedan od najtežih poraza u karijeri. ‘Front kickom‘ je Chandler nokautirao ‘El Cucuyja‘ u petom mjesecu ove godine, a to mu je bio četvrti uzastopni poraz.

Kako prenose portali, borba će se održati na UFC 279 eventu 10. rujna (deveti mjesec), što bi značilo da ćemo Fergusona uskoro gledati u akciji. Priredbu predvode Khamzat Chimaev i Nate Diaz, a na eventu će se boriti i Johnny Walker i Ion Cutelaba.

Pitanje je kako će Fergusonu ‘sjesti‘ nova kategorija nakon više od deset godina, dok ni Jingliang nije bezopasan borac. Odgovor ćemo dobiti već sljedećega mjeseca, a nadamo se da će ‘El Cucuy‘ prekinuti gubitnički niz.

Linker
21. travanj 2024 20:27