UFC

Sonnen žestoko kritizirao uparivanje Fergusona i Jinglianga: ‘Što će se dogoditi ako ‘Leech‘ pobijedi?‘

Tony Ferguson

 Screenshot (youtube, Daniel Cormier)
Chael ne vidi poantu u obračunu ove dvojice boraca

Relativno brzo nakon teškog poraza nokautom od Michaela Chandlera, u kavez se vraća Tony Ferguson. Četiri mjeseca kasnije nastupit će ‘‘El Cucuy‘‘ na UFC 279 eventu, a protivnik će mu biti Li Jingliang.

Zanimljivo je da se Ferguson u kavez vraća prije nego Michael Chandler koji ga je nokautirao, a ne samo to, nego je Ferguson odlučio i preći u višu kategoriju. ‘‘El Cucuy‘‘ traži prvu pobjedu od šestog mjeseca 2019. godine i prekid gubitničkog niza. Gubio je Ferguson u posljednja četiri nastupa, a vidjet ćemo kako će 10. rujna (deveti mjesec) završiti eksperiment s prelaskom u višu kategoriju.

Li Jingliang rangirani je velteraš i trenutno okupira 14. mjesto u poretku izazivača unutar velter kategorije. Pobijedi li ga Ferguson, vjerojatno će uskočiti u top 15, ali Chael Sonnen ne vidi poantu ovog meča.

‘‘Ne sviđa mi se. Pokušavaju vratiti Fergusona, sjajna priča, još je tu, mijenjao je trening kampove i drukčije se priprema, a oni mu daju ‘Leecha‘(‘Pijavica‘). Ne znam je li to njegov nadimak ili ime, a ne želim ispasti nepristojan. Pretpostavljam da ga tako zovu. Nisam točno siguran koga imamo protiv Tonyja Fergusona u tom meču i kako da se pretvaramo da je to bitan meč. Ako ‘Leech‘ pobijedi, što onda? Ako Tony pobijedi, OK, super, dobit će novu priliku i karijera mu se nastavlja. Ali što ako ‘Leech‘ pobijedi? Ne, jednostavno mi se ne sviđa (ovaj meč). Mislim da to nije nikakva prijelomna vijest i ne bi trebalo biti niti konferencije za medije. Mislim da nije vrijedno toga. To je borba koju samo spomenete kad otkrijete program eventa.‘‘, kritizirao je Sonnen UFC-ov ‘‘matchmaking‘‘.

Na neki način nije se teško složiti s njim u ovom slučaju. Bilo je tu mnogo logičnijih i zanimljivijih uparivanja za Fergusona, što u lakoj kategoriji pa čak i u velteru. Ali tko zna što se krije iza ugovaranja ove borbe. Možda se Ferguson jednostavno htio što prije vratiti, a Li Jingliang bio je najbolji raspoloživi protivnik.

Linker
14. travanj 2024 05:53