UFC

Topuria dobio veliko priznanje: ‘Tvoj trud i ustrajnost omogućili su da snovi postanu stvarnost, dobit ćeš...‘

Ilia Topuria

 SCREENSHOT
Španjolski premijer imao je samo riječi hvale za novog prvaka perolake kategorije

Ilia Topuria ima sjajan mjesec iza sebe. "El Matador" je osvojio UFC-ov pojas u perolakoj kategoriji nokautom protiv Alexandera Volkanovskog, zatim je izveo počasni početni udarac na utakmici Real Madrida i Seville tjedan na kultnom stadionu Santiago Bernabéu, a sada se sastao sa španjolskim premijerom Pedrom Sanchezom.

Topuria se u utorak sastao sa Sanchezom i sa sobom ponio UFC pojas. Sanchez je objavio video na svojim računima na društvenim mrežama i čestitao Topuriji što je postao prvak te također obećao da će uskoro dobiti španjolsko državljanstvo.

“Tvoj trud, predanost, ustrajnost učinili su da ostvariš svoj san, a drugi će uskoro postati stvarnost. Tvoja ljubav prema Španjolskoj odrazit će se, dobit ćeš španjolsku osobnu iskaznicu".

Topuria je rođen u Njemačkoj, ima gruzijske korijene i pretke, ali živi u Španjolskoj od tinejdžerske dobi. Tamo je počeo trenirati MMA u Climent Clubu u Alicanteu pod vodstvom braće Climent, gdje je započeo svoju amatersku, a potom i profesionalnu karijeru. Trenutno živi u Alicanteu sa svojom obitelji.

Osvojio je UFC-ov naslov u perolakoj kategoriji 17. veljače u glavnom meču večeri UFC-a 298. Topuria je postao prva osoba koja je pobijedila Volkanovskog u toj diviziji, a sve to dok je zadržao svoj neporaženi status. Iako nije službeno, glavni čovjek UFC-a Dana White izrazio je interes za Topurijinu prvu obranu naslova u Španjolskoj.

Linker
16. svibanj 2024 20:02