UFC

Topuria o Makhachevu: ‘Znam kako Dagestanci razmišljaju. Doći ću u laku kategoriju i završiti ga u parteru, natjerati ga da pati‘

Ilia Topuria, Islam Makhachev

 Spp Sport Press Photo./Alamy/Alamy/Profimedia, Giuseppe Cacace/Afp/Profimedia
Uistinu hrabre izjave Topuria daje u posljednje vrijeme, te iako neki ne vole to, dobro je vidjeti samopouzdanog prvaka

Još i prije nego što je osvojio UFC-ovu titulu u perolakoj kategoriji, osim onih u kavezu, Ilia Topuria pokazivao je i vještine van njega. Konkretnije, istaknuo se svojim ‘‘trash talkom‘‘ u tolikoj mjeri da su ga prozvali i ‘‘Gruzijskim Covingtonom‘‘, a izgleda kako prvak uistinu njeguje takav imidž.

Osim svih riječi i prozivki koje je uputio svom subotnjem protivniku, Maxu Hollowayju, Topuria je na meti imao još nekoliko boraca. Između ostaloga, ono što je većini ostalo u posebnom sjećanju jest kad je prozvao Islama Makhacheva, a sada je odlučio tu prozivku dići na novu razinu:

‘‘Što se tiče Islama, ja predstavljam stil koji bi ga sigurno pobijedio. Kada sam bio mali, natjecao sam se na puno turnira u hrvanju grčko-rimskim stilom, i dijelio sam puno finala upravo s Dagestancima‘‘, započeo je Topuria za ABC Spain.

‘‘Znam kako oni razmišljaju, znam koji je njihov nivo tehnike, snage, znam što im smeta a što ne, poznajem ih jako dobro. Čak iako se čini da je to teška borba, natjerao bih Islama da pati. Možda malo i previše. Ne bi mi bio nikakav problem, na poziv UFC-a, otići u laku kategoriju i završiti Islama u parteru. No, ukoliko žele da i dalje branim titulu u perolakoj, mogu i to. Odluka je na njima‘‘, hrabro je izjavio.

Uistinu hrabre izjave Topuria daje u posljednje vrijeme, te iako neki ne vole to, dobro je vidjeti samopouzdanog prvaka. Posla u svojoj perolakoj kategoriji ima napretek, a ukoliko nastavi onako završavati protivnike, UFC će zasigurno željeti vidjeti ga i u lakoj kategoriji.

Linker
24. listopad 2024 20:46