UFC

Topuria samog sebe navodi kao ‘UFC-ovog prvaka‘, Volkanovski poručuje: ‘Natjerat ću ga promijeni opis na Instagramu‘

Ilia Topuria

 Oscar J. Barroso/Zuma Press/Profimedia
Meč za prvaka UFC-ove perolake kategorije sve je bliže, a tenzije i uzbuđenje konstantno rastu

Ilia Topuria pršti od samopouzdanja uoči nadolazećeg UFC 298 eventa (17.2.). Španjolski borac gruzijskih korijena slavio je u svih šest dosadašnjih nastupa unutar UFC-a, a u velikoj većini tih nastupa izgledao je impresivno.

Sve to dovelo ga je do napada na pojas koji trenutno drži Alexander Volkanovski. Topuria će pokušati postati petim UFC-ovim prvakom u perolakoj kategoriji (Jose Aldo, Conor McGregor, Max Holloway, Alexander Volkanovski), a dojam je da niti malo ne sumnja da će se to dogoditi za nešto više od tjedan dana.

Medijima kruži priča kako Topuria već priprema objaviti dokumentarac pod nazivom ‘‘Put do pojasa‘‘ (‘Road to the Belt‘), a dokumetarni film trebao bi objaviti nedugo nakon meča s Alexanderom Volkanovskim. Svo to samopouzdanje ponekad prelazi u bahatost i podcjenjivanje Volkanovskog, a prvaka posebno motivira da porazi Španjolca, jest Topurijin takozvani ‘‘bio‘‘ na Instagramu, odnosno opis Instagram profila.

image

Topurijin opis na Instagram profilu

Instagram (ilia Topuria)

U rubrici u kojoj pojedinac opisuje samog sebe, Topuria je naveo kako je njegov MMA ‘‘score‘‘ 15-0, iako ga tek čeka 15. profesionalni nastup. Uz to, Topuria je za sebe napisao da je UFC-ov ‘‘svjetski prvak‘‘. Gostujući na YouTube kanalu Israela Adesanye (‘FREESTYLEBENDER‘), Volkanovski se osvrnuo na Topurijin opis.

‘‘On je trenutno neporažen i puno priča, ali ljudi mu se smiju. Ja ovdje imam ulogu iskusnog šampiona koji će prizemljiti tog tipa. Vrijeme će sve pokazati. Već na sljedećoj konferenciji za medije, on će puno drukčije pričati.

Također, netko će morati promijeniti svoj ‘bio‘ na Instagramu i to će doslovno sam morati učiniti. Kakvo će to biti prizemljenje, a ja ne želim da menadžer ili njegova žena to naprave za njega. Želim da on osobno promijeni ‘score‘ u 14-1 i napiše da je ‘izazivač‘ ili nešto takvo.

Zasluženo, a ne poklonjeno. To je nešto što volim koristiti i prati me već neko vrijeme. Sve mi se vrti oko te uzrečice i to je jednostavno ono što jesam. Ne kažem da on nije zaslužio svoju priliku, ali budimo realni. Pogledajmo moj put do titule, kao i puteve mnogih drugih koji su dogurali do napada na pojas. Drago mi je da se Ilia nalazi u ovoj poziciji, nemam problem s tim. Ali on se sada ponaša kao da je prvak i da je već postao superzvijezdom. Sve to promijenit će se 17. veljače (drugi mjesec). Čeka ga ružan šok i prizemljenje. Ovo je savršena priča za mene.‘‘, pojasnio je Volk.

Dojam je kako je Volkanovski još motiviraniji nego inače, iako motivacija nikada nije njegov problem. Riječi Ilije Topurije izazivaju veliku želju za odrađivanjem impresivnog nastupa i prizemljenjem možda i pretjerano samouvjerenog 27-godišnjaka.

Jedno je sigurno - strašan meč čeka nas 17. veljače.

Linker
11. svibanj 2024 09:53