UFC

Topuria smatra da ga Volkanovski izbjegava: ‘Bježi u laku kategoriju i traži lakši put, Islam mu je lakši meč nego ja‘

Volkanovski vs. Makhachev

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
koliko pobijedi Rodrigueza, velike su šanse da će se Volkanovski još jednom okušati protiv Makhacheva

Otkako je nedavno porazio Josha Emmetta na spektakularan i dominantan način, Ilia Topuria našao se na radaru većine top boraca u perolakoj kategoriji. Jedan od njih je dakako i prvak Alexander Volkanovski, koji je neki dan poručio UFC-u da mu odmah daju napad na titulu da svima pokaže rupe u njegovoj igri.

Međutim, Topuria ne smatra da je Volkanovski bio ozbiljan. Čak štoviše, izjavio je kako će Volkanovski nakon borbe protiv Yaira Rodrigueza tražiti ‘‘lakši meč‘‘, odnosno revanš protiv Islama Makhacheva.

‘‘Znam da on traži revanš protiv Islama. On želi ponovno otići u laku kategoriju jer bježi od pravog izazova. On zna gdje je prava opasnost, a to sam ja u perolakoj. Traži lakši put. Zato želi ići u laku kategoriju‘‘, rekao je Topuria za MMA Junkie.

‘‘Bez ikakve sumnje mislim da je to lakša borba za njega. S njim je već bio u kavezu i nije mu uspio napraviti ništa. Otišli su do odluke sudaca kao u normalnoj borbi. Sada se tamo želi vratiti, naravno. Naša borba bi bila ogromna. Bila bi ogromna. Vidjet ćemo kako će UFC promovirati tu borbu, ali mogla bi biti velika‘‘, dodao je.

Meč protiv Makhacheva zasigurno nije ‘‘lakši put‘‘ za prvaka Volkanovskog, no meč protiv Topurie je nešto u čemu bi smo svi zasigurno uživali. Ukoliko pobijedi Rodrigueza, velike su šanse da će se Volkanovski još jednom okušati protiv Makhacheva. No, nadamo se da će ga i nakon toga u perolakoj čekati Topuria te da bez toga meča nećemo ostati.

Linker
06. svibanj 2024 00:35