UFC

Trebao se boriti na otkazanoj priredbi 18. travnja, a sad otkriva: 'Vjerojatno sam prebolio COVID-19'

Alexander Hernandez
 screenshot/YouTube
Alexander Hernandez je UFC-ov borac koji je trebao nastupiti na otkazanoj UFC 249 priredbi. Tamo je bio spreman otputovati unatoč tome što vjeruje da je imao COVID-19 koji je dijagnosticiran njegovom treneru. No, on se nije htio niti testirati, smatra da je virus ubio treningom.

27-godišnji Hernandez (11-2, 3-1 UFC) imao je dvije ugovorene borbe za spomenutu priredbu. Prvi protivnik trebao mu je biti Islam Makhachev, a onda i Omar Morales. Njemu protivnik nije bio bitan, samo je htio nastupiti. Pa čak i nakon što je vjerovao da je njegovo tijelo napao koronavirus, odnosno da je obolio od COVID-19. A imao je jako dobar razlog da sumnja u to.

"U jednom trenutku se moj trener razbolio. I ja sam bio uvjeren da je mene uhvatilo, ali sam samo nastavio boriti se protiv toga i trenirati. Ali, svaki put kad bih podigao tempo dolazilo je do mučnine i vrućice. Doći do testa je teško, tako da nisam razmišljao o tome. Moj poslodavac i protivnici nisu se bojali pandemije pa sam i ja podigao optimizam i pokušao držati korak s UFC-om. Samo sam nastavio raditi što sam radio, s ciljem da ne budem kujica", rekao je Alexander MMA Fightingu, dodavši:

"On je imao virus, a ja sam disao isti zrak. Tako da, moguće da sam ga imao i ja. Ali, ja sam samo prošao kroz to. Nisam se brinuo, važno mi je bilo samo se pripremiti za borbu. U najboljoj sam formi života i jednostavno sam nadj**ao taj virus. Spreman sam za bilo kojeg mogućeg protivnika."

Hernandez se nije našao na programu planiranom za 9. svibnja, no nada se kako hoće na nekoj od idućih priredbi. Naravno, prije toga će morati biti testiran i potvrditi da je koronavirus, ako je uistinu bio zaražen njime, pobijedio.

"Moj životni stav je da je stagnacija smrt, a kretanje život. To je ono što ti je potrebno. Tako sam odlučio nastaviti svoj život kao do sada. Sve sam nastavio raditi na jednak način. Jedino je odlazak u nabavku bio apokalipsa. Osim toga sam ostao u svom toku. Srećom, čini se da i moji trening partneri Brazilci razmišljaju isto pa smo imali sve što nam je potrebno. COVID se možda i sada pokušati poigrati sa mnom i traži antitijela koja će napasti. No, mislim da sam ga rasturio", najavio je nastavak svoje karijere mladi borac.

Linker
02. svibanj 2024 12:13