UFC

Sonnen savjetuje Jonesa: 'Prihvati lošu reputaciju i budi ološ!'

Chael Sonnen i Jon Jones
 screeshot
Chael Sonnen ima jasan savjet za Jona Jonesa. Očekuje da on napokon prihvati ulogu lošeg momka te se nastavi ponašati u skladu s njom, ali mu isto tako savjetuje da se krene unaprijed pripremati za medijske istupe.

Jon Jones i Chael Sonnen bivši su protivnici, ali su također bili suprotstavljeni treneri u 17. sezoni Ultimate Fightera. Chael je tako Jonesa imao priliku upoznati unutar Octagona, ali i izvan njega. Isto tako je pobliže pratio sva dosadašnja događanja oko Jonesa te je primijetio kako se UFC-ov prvak mijenja u smjeru koji bi mu sam Chael već od ranije savjetovao.

Tijekom gostovanja na Submission Radiju, Sonnen je prokomentirao trenutnu Jonesovu situaciju te je pohvalio to što mu se čini kako je Jones napokon prestao pokušavati igrati ulogu dobrog momka.

"Mislim da je Jonesova maska pala nakon posljednjeg incidenta. Ljudi su već neko vrijeme na Jonesa gledali kao na ološ, a čini se kako je on sad to napokon prihvatio te pokazuje koliko je zapravo prljav tip i kroz svoje medijske nastupe. Možete komentirati Jonesov karakter i imati svoje mišljenje, no ja ovo govorim s marketinškog aspekta. Napokon radi sve na pravi način. Nekad je bio na TMZ-u i u lisicama plakao kako se samo želi vratiti svojoj djeci. Čovječe, 2 su sata iza ponoći, ti pucaš iz pištolja na parkiralištu i piješ gomilu tequile. Jesi li ti djeca uopće budna? On će uvijek ostati ološ, samo je napokon došlo vrijeme da to prihvati i tako se ponaša", rekao je, da bi se odmah okrenuo komentaru posljednje Jonesove medijske bitke, one protiv Israela Adesanye. Po njemu je istu uvjerljivo izgubio:

"Gledajte, Jon Jones je jako loš tip na mikrofonu. Pitanje zna li on većinu vremena koji je dan, on samo gleda prema idućoj prilici za zabavu. Adesanya je tu puno spremniji, vidi se da radi na tome. Jon Jones jednostavno nije spreman za press konferencije. On je jedan od onih koji smatraju da samo treba doći i odgovarati na pitanja. Zapravo, to je kao svaki razgovor za posao koji možeš imati, moraš biti spreman, moraš imati neki materijal. To je razlika između njih dvoje. Adesanya ne odgovora na pitanja, on čeka da se tvoje usne prestanu micati i onda kaže što god on želi. Oni koji su dobri u tome ne odgovaraju na pitanja, oni raspolažu njima."

No, osim bitke riječi, Sonnen je uvjeren da bi Jones od Adesanye izgubio i onu pravu.

"Kad bi došlo do toga, Adesanya bi ga prebio. Mislite li da Thiago Santos može pobijediti Adesanyu ili možda Dominick Reyes? A to su bile neizvjesna borbe za Jonesa, čak mislim da je obje izgubio. Mislim da je njegov brod otplovio svoje. Jon je dobar borac, ali ne mislim da je najbolji svih vremena. To je ipak Georges St-Pierre", objasnio je.

Jon Jones trenuto je u situaciji gdje je izjavio kako se u idućoj borbi vidi protiv Jana Blachowicza. Time je razljutio Reyesa koji se nada revanšu te koji isto tako tvrdi kako je to i ambicija UFC-a.

Linker
17. svibanj 2024 04:16