UFC

Trener Ciryla Ganea: ‘Znamo što će biti plan Jonesa i njegovog tima, no Gane je na nogama drugačiji od drugih‘

Ciryl Gane vs. Tai Tuivasa

 JB Autissier/Panoramic/Bestimage/Profimedia
Bit će zanimljivo vidjeti i Jonesovu brzinu sada kada ima dosta više kilograma, a Gane i njegov tim su svjesni što ih čeka u subotu

Počelo se sitno odbrojavati do povratka Jona Jonesa, ali ovog će puta novitet biti kategorija. Idućega tjedna na UFC 285 priredbi Jones konačno debitira u teškoj, a neće imati lagan zadatak jer ga čeka stilski nezgodni Ciryl Gane. Pobjednik ovog meča postat će prvak teške kategorije, a mjesto je prazno od odlaska Francisa Ngannoua iz UFC-a.

Puno je raznih teorija o tome kako će Jon Jones izgledati kao teškaš. Neki govore da će imati problema jer više neće biti fizički nadmoćan nad protivnicima, dok drugi to ne vide kao problem. Ciryl Gane je s druge strane vjerojatno tehnički najbolji teškaš barem u udaračkom dijelu, tako da je njegov trener Fernand Lopez svjestan da će Jones pokušati hrvački nadjačati Ganea:

‘‘Apsolutno hoće. Bez obzira što Jon Jones i njegov tim govorili, njihov plan A će biti hrvanje. Nije bitno što će pokušati u prvoj rundi, pokušat će s hrvanjem čim se za to otvori prilika. Ne kažem da Jones ne može tu i tamo pogoditi Ciryla s nečim, vjerujem da je jako dobar udarač. Ali budimo ozbiljni, Ciryl je problem svima na nogama‘‘, rekao je Lopez za MMA Junkie.

‘‘Kad se počnete boriti s njim, jasno vam je da vas nešto vuče natrag. Vrlo brzo saznate da je taj tip drugačiji od drugih, to je totalno drugi nivo udaranja. Način na koji se kreće i govor tijela će vas dovesti u situaciju gdje ne znate što treba raditi. Tako da znam da ćemo se morati suočiti s Jonesovim dobrim hrvanjem‘‘, dodao je.

Lopez je gotovo sigurno u pravu jer je hrvanje najefikasniji način da se Gane neutralizira. Hoće li Jones to uspjeti, saznat ćemo iduće subote.

Linker
20. travanj 2024 03:35