UFC

Trener Francisa Ngannoua otkrio lijepu gestu od strane Miočićevog tima: ‘To nam je puno značilo‘

Stipe Miočić s trenerima

 Instagram (strongstyle Gym)
Eric Nicksick pohvalio je trenere iz Strong Style dvorane u Clevelandu

Nije tajna da postoji uzajamno poštovanje između Miočića i Ngannoua. Dvojica uvjerljivo najboljih teškaša u posljednjih nekoliko godina, dvaput su se obračunali unutar UFC-ova kaveza. Stipe Miočić slavio je 2018. godine, dok je Ngannou tron kategorije preuzeo u trećem mjesecu protekle godine.

Francis nerijetko ističe kako je prvi poraz od Miočića ujedno i jedna od najvažnijih borbi u njegovoj karijeri. Shvatio je ''Predator'' da tada nije bio dobar koliko je mislio i naporno je radio na ispravljanju nedostataka. Tri godine kasnije, Francis je postao prvakom UFC-ove teške kategorije, a pojas je uspješno obranio proteklog vikenda.

Stipe Miočić i dalje se nada revanšu protiv Ngannoua. Borac s hrvatskim korijenima nije naročito raspoložen za meč protiv nekog od izazivača te se nada isključivo prilici za napasti pojas ili eventualno, Jonu Jonesu.

Francis Ngannou morat će na operaciju desnog koljena i čeka ga oporavak koji će prema navodima liječnika, potrajati oko devet mjeseci. Dakle, Miočić će gotovo sigurno morati odraditi meč protiv nekog od ostalih boraca unutar kategorije.

Ngannou će nakon pobjede nad Ganeom, čekati rasplet situacije sa svojim ugovorom, no zasigurno će pratiti i što se događa unutar teške kategorije. Puno pritiska i poteškoća, našlo se na Francisovom putu ususret borbe protiv Ganea. Međutim, niti podrška nije izostala. Među onima koji su uputili podršku, našli su se i članovi Miočićeva tima, odnosno njegovi treneri. Naime, Eric Nicksick, glavni Francisov trener, otkrio je putem Twittera, da su ga Miočićevi treneri kontaktirali prije i nakon meča protiv Ganea.

''Kroz nevjerojatnu gestu, nekoliko Miočićevih trenera javilo mi se prije i nakon borbe borbe. Poželjeli su nam sreću te su nam poslije čestitali. To nam je uistinu puno značilo.'', napisao je Nicksick.

Općepoznato je kako su Miočić i njegovi treneri uvijek bili pravi primjer sportskog ponašanja. ''Trash talk'' i slične metode nisu njihov stil te stoga ne čudi ovakva gesta od strane članova Strong Style Gyma u Clevelandu.

Linker
22. travanj 2024 06:08