UFC

Trener Israela Adesanye otkrio razlog Izzyjevog ‘burnouta‘: ‘Problem je nastajao u periodu između mečeva‘

Israel Adesanya

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije morao je uzeti privremenu pauzu nakon uvjerljivog poraza od Seana Stricklanda

Israel Adesanya imao je godinu prožetu usponima i padovima. ‘‘Izzy‘‘ je u četvrtom mjesecu protekle godine napokon uspio poraziti Alexa Pereiru, borca koji je svojevrsni ‘‘kriptonit‘‘ sjajnom Adesanyi.

Međutim, nije Adesanya dugo ostao na tronu srednje kategorije nakon što je porazio Pereiru. Već u devetom mjesecu prošle godine, Adesanya je ponovno ostao bez titule prvaka. Sean Strickland šokirao je svijet i uvjerljivo je porazio Adesanyu na UFC-ovom eventu u Australiji.

Israel je izgledao neprepoznatljivo u tom meču, psihički ‘‘potrošeno‘‘ i daleko od svojih najboljih izdanja. To ga je navelo da se privremeno povuče iz sporta. Najavio je Adesanya kako bi mogla uslijediti duga pauza i nije bio siguran kada će se vratiti profesionalnom sportu. Vidno je došlo do zasićenja i Adesanya je trebao pauzu.

Proteklih dana spominje se njegov povratak na UFC 300 eventu. 13. travnja (četvrti mjesec) održat će se veliki UFC 300 event, a pauza Israela Adesanye zapravo ne bi dugo potrajala ako bi se ‘‘Izzy‘‘ vratio već tada. Njegov povratak zasad nije službeno potvrđen, ali dojam je da se Adesanyi vratila želja i ‘‘glad‘‘ za nastupima u kavezu.

Prije nego je odlučio uzeti pauzu, Adesanya je bio poznat kao jedan od najaktivnijih boraca i prvaka. Mnogi su zaključili kako su ga trening kampovi jednostavno iscrpili, ali njegov trener Eugene Bareman otkrio je kako trening kampovi nisu problem, nego period između trening kampova.

‘‘Israel ne može ‘izgoriti‘ boreći se tri ili četiri puta godišnje. Problem je nastajao između mečeva. Po mom mišljenju, Israel kao profesionalni sportaš nije radio ono što je trebao raditi između mečeva. Ako želite ostati prvakom na najvišoj razini u našem sportu, morate živjeti načinom života koji obnavlja vašu energiju. Morate ostati fokusirani na vaši ciljeve čak i šest mjeseci prije samog meča, ne možete čekati poziv UFC-a kako biste započeli s pripremama. Israel se vjerojatno neće složiti i raspravljat će se sa mnom, jer to je nešto što često radi. Ali ja sam onaj koji je najčešće u pravu.‘‘, rekao je Bareman uz osmijeh na licu, gostujući u ‘‘She Loves The Gloves‘‘ podcastu.

Na što točno Bareman misli, teško je reći. Ali može se zaključiti kako je Adesanyin život bio ispunjen distrakcijama koje su mu oduzimale energiju u periodu kada se trebao odmarati. Israel voli prolaziti kroz trening kampove, ali period između trening kampova očito nije provodio onako kako bi ga trebao provoditi sportaš njegove razine.

Linker
20. travanj 2024 13:04