UFC

Trener tvrdi da je Jones ozbiljan u namjeri, no da to nije kraj njegove karijere

 Greg Jackson/Instagram
Dugogodišnji trener Jona Jonesa, Mike Winkeljohn, smatra kako je UFC-ov prvak poluteške kategorije itekako ozbiljan u svojoj namjeri napuštanja pojasa prvaka. No, isto tako smatra da to ne bi značilo kraj njegove karijere nego da bi se kasnije vratio uz uvjete koji mu odgovaraju.

Ako netko dobro poznaje Jona Jonesa i njegova razmišljanja, to su Greg Jackson i Mike Winkeljohn. Glavni treneri dvorane u Albuquerqueu od njega su stvorili najmlađeg UFC prvaka u povijesti, a onda su nastavili raditi s njim kroz stvaranje trenutnog statusa, gdje se Jonesa smatra najboljim borcem u povijesti. Upravo zbog toga, Winkeljohn može jako dobro dati odgovor na pitanje koliko je Jones zapravo ozbiljan u najavama da će napustiti titulu prvaka UFC-ove poluteške kategorije.

"Mislim da je Jon odrastao. Osim toga, do kraja karijere ima još određeni broj borbi i želi zaraditi za njih što više može. Osim toga, gleda koliko zarađuju boksači i jasno je da postoji prostor za njegovu veću zaradu. Razgovarao sam u nedjelju s njim i on je itekako ozbiljan po pitanju ostavljanja pojasa i odlaska. Rekao mi je da nema ništa protiv toga da odmori od borbi i uživa sa svojim curama", rekao je 'Wink' u razgovoru za BJPenn.com.

Nakon toga je ipak otkrio kako to ne znači Jonesov kraj. On bi samo napustio titulu u situaciji kakva je sada, ali je uvjeren da će se vratiti čim mu poslodavac bude spreman ispuniti uvjete kakve je pred njih postavio.

"On se želi testirati. Tako da ja ne bih bio iznenađen vidjeti ga da se ponovno bori. Osim toga, UFC zna da im je Jones potreban. Ne mogu zamisliti koji bi bio realan scenarij ovoga svega. Sve je na Jonu i Dani. Trebat će ponešto vremena, ali mislim da će se oni dogovoriti, da će doći do rješenja koje odgovara objema stranama. Sjesti će i pogledati brojke, a vrijeme će dati odgovor", zaključio je.

Jones je najavio kako će ostaviti prostor da se Dominick Reyes i Jan Blachowicz sami obraćunaju za titulu prvaka, budući da on ne vidi smisao borbe protiv ijednog od njih dvojice. To se razmišljanje može shvatiti. U posljednje dvije borbe shvatio je da nije dominantan kao prije pa sad s razlogom traži priliku za organizirati veliku borbu u kojoj bi mogao zaraditi više nego što je to bio slučaj do sada.

Linker
17. travanj 2024 04:45