UFC

Trener Volkanovskog o Topuriji: ‘Znali smo da ima ‘nokaut‘ šansu koju je iskoristio. Ipak, razočaran sam‘

 SEAN M. HAFFEY Getty Images Via Afp
Lopez je rekao da su bili svjesni opasnosti i vještine koje posjeduje ‘El Matador‘

Trener sad već bivšeg prvaka perolake kategorije, Alexandera Volkanovskog, Joe Lopez kaže da je Ilia Topuria jednostavno iskoristio "udaračku" šansu na UFC-u 298.

Volkanovski (26-4, 13-3 UFC) izgubio je naslov u perolakoj kategoriji od Topurije (15-0, 7-0 UFC) nokautom u drugoj rundi u glavnom meču večeri UFC 298.

Sva tri suca ocijenila su prvu rundu u korist Volkanovskog, a njegov glavni trener vjeruje da je počeo preuzimati kontrolu prije nego što je uhvaćen sjajnom kombinacijom koja ga je poslala na pod i završila vladavinu u diviziji do 66 kilograma.

"Alex je prolazio kroz plan igre, pronalazio distancu... Sve je bilo dobro, a onda je došao nokaut. Razočaran sam konačnim rezultatom znajući da Alex ima mnogo bolje vještine od Topurije", kazao je za Daily Mail.

Lopez je rekao da su bili svjesni opasnosti i vještine koje posjeduje "El Matador", ali činilo se da insinuira da je to sve o čemu moraju brinuti. Četiri od posljednjih šest pobjeda Španjolac gruzijskih korijena ostvario je nokautom.

"Znali smo da u ovom meču ima šansu koju je iskoristio," rekao je Lopez.

Australac makedonskih korijena zaželio je revanš s Topurijom, koji je prozvao Conora McGregora u intervjuu nakon borbe. Topuria je odbacivao većinu najboljih kandidata – uključujući i revanš, ali je rekao da bi bio otvoren za tu opciju ako bi UFC to ponudio.

Linker
11. travanj 2024 11:39