UFC

T.J. Dillashaw pojasnio zašto je Volkanovski izgubio: ‘Nikada prije nije se tako borio, znao sam da će ga Topuria dohvatiti‘

Alexander Volkanovski

 Mikael Ona/Zuma Press/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove bantam kategorije detaljno je secirao razloge zbog kojih je Volkanovski ostao bez titule prvaka

Alexander Volkanovski prije godinu dana držao je prvo mjesto na UFC-ovoj ‘‘P4P‘‘ rang ljestvici. Danas je Alexander Volkanovski sedmi u tom poretku, izgubio je pojas u perolakoj kategoriji i pretrpio je dva teška poraza u protekla četiri mjeseca.

Islam Makhachev nokautirao ga je u desetom mjesecu prošle godine, a Ilia Topuria učinio je nešto slično proteklog vikenda. 35-godišnji Volkanovski više ne izgleda kao borac koji je djelovao nepobjedivo i godinama je dominirao perolakom kategorijom.

Mnogi su smatrali kako Volkanovski griješi jer je prebrzo prihvatio meč protiv Ilije Topurije, nakon što je teško poražen u Abu Dhabiju. Preporučali su Volkanovskom da uzme dulju pauzu, da se u potpunosti oporavi od teškog poraza, jer Ilia Topuria također je borac koji posjeduje nokautersku moć. Volkanovski nije slušao, vjerovao je u svoje vještine, ali na kraju je upisao još jedan poraz.

Gostujući u ‘‘JAXXON PODCASTU‘‘, T.J. Dillashaw dobio je priliku prokomentirati novi poraz Alexandera Volkanovskog. Nekadašnji prvak UFC-ove bantam kategorije smatra kako je Volkanovski izgledao prestrašeno u meču s Topurijom.

‘‘Bacao je samo ‘kickove‘. Znam da se bojao njegove (Topurijine) moći. Možete vidjeti po načinu na koji se borio, jako se bojao Topurijine snage. Donekle bi se i trebao pribojavati, ali nikada prije nije se tako borio. On je tijekom prve dvije runde bacao samo udarce nogom. Nije radio ‘setup‘ za takve udarce, samo ih je bacao. Očekivao je da će Topuria blokirati te udarce.

Vjerujem kako je računao da će usporiti Topurijine ruke, jer svaki put kad blokirate (high/middle) ‘kick‘, imate osjećaj kao da vas prolaze grčevi. Svakim udarcem, sve više krvi dolazi u ruku i usporava protivnikove ruke. Mislim da je Volkanovski pokušavao usporiti njegove ruke bacajući ‘kickove‘ i navodeći ga da blokira te udarce. Nije namještao pozicije za te udarce. Vjerujem da nije tražio nokaut takvim udarcima, jer inače bi bacao kombinacije koje bi završavao ‘kickovima‘, u nadi da će pogoditi Topuriju.‘‘, objašnjavao je Dillashaw, a zatim je dodatno analizirao.

‘‘Svaki put kad bi se Topuria približio, Volkanovski bi se povlačio. Čim sam to vidio, pomislio sam: ‘Bit će pogođen kad-tad‘. Uplašeno se borio i bio je zabrinut zbog Topurijine snage. Ja sam ogromni fan Volkanovskog i htio sam da pobijedi, ali on se konstantno povlačio. Bilo je pitanje trenutka kada će ga Topuria dohvatiti. On (Topuria) je tako staložen sa svojim boksom, a njegove kombinacije su odlične. Uglavnom, mislim da su tu stvari pošle po zlu. Volkanovski je bio uplašen i uplašeno se borio. Topuria nije imao što izgubiti, dok je Volkanovski sve imao na kocki i tako se borio.‘‘, zaključio je Dillashaw.

Činjenica je da Volkanovski unutar kaveza nije izgledao samouvjereno kao inače, iako se smiješio prije samog meča i djelovao je opušteno. Samouvjereni Volkanovski doslovno je prolazio kroz svoje protivnike, a ovo je ipak bila neka ‘‘preplašena‘‘ verzija sada već bivšeg prvaka.

Linker
19. travanj 2024 10:32