UFC

‘Trenirao sam toliko fenomenalnih boraca, ali ovaj tip je poseban i tajanstven. To što radi je suludo!‘

Firas Zahabi

 Screenshot/YouTube
Firas Zahabi impresioniran je onime što Shavkat Rakhmonov kontinuirano isporučuje u oktogonu

Shavkat Rakhmonov trenutno je jedan od boraca u UFC-ovom rosteru koji privlače najveću pozornost. Pretprošlog vikenda, na UFC 296 priredbi u vegaškoj T-Mobile Areni kazahstanski je borac u drugoj rundu završio Stephena Thompsona u drugoj rundi i tako nastavio svoj besprijekorni niz 18-0, a gotovo nerealno zvuči podatak da je do svih 18 pobjeda u profesionalnoj karijeri došao prekidom. O fenomenu "Nomada" ovog je tjedna govorio i proslavljeni MMA trener Firas Zahabi.

"Gledao sam Shavkata i pokušavao shvatiti što ovog tipa čini tako sjajnim. Još uvijek nisam shvatio, ali on je sjajan, samo ne razumijem kako mu to uspijeva", rekao je glavni trener kanadskog TriStar Gyma na svom YouTube kanalu pa nastavio: "Gledao sam bezbrojne borbe, trenirao bezbrojne sate, trenirao toliko fenomenalnih i talentiranih boraca, ali ovaj tip je vrlo tajanstven. ‘Wonderboy‘ je fenomenalan udarač, a Shavkat mu je kontrirao, to mi je bilo šokantno. Na kraju ga je nadhrvao i ugušio u drugoj rundi. ‘Wonderboy‘ nikada ranije nije bio prisiljen na predaju, ali Shavkat ga je završio - on je poseban".

Rakhmonov je prije Thompsona završio još dvojicu iskusnih UFC-ovih velteraša, Geoffa Neala i Neila Magnyja, a na račun svega što je do sada isporučio u kavezu najjače svjetske MMA organizacije smatra ga se glavnim pretendentom na pojas koji je trenutno u vlasništvu Leona Edwardsa.

"Shavkat je nešto što ne mogu razumjeti. Zaintrigiran sam i jedva čekam gledati ga opet. Može li pobijediti Edwardsa? Ne mogu reći da ne može. Ne znam, saznat ću kada i vi ostali. Meni je suludo i ovo što je do sada napravio u oktogonu", zaključio je Zahabi.

Linker
02. svibanj 2024 17:18