UFC

Tyson Fury: Miočić ne zna boksati, prošao bi deset puta gore od Conora protiv Floyda!

Tyson Fury i Stipe Miočić
 screenshot/Youtube
Tyson Fury na vrlo je zanimljiv način prokomentirao možebitni okršaj protiv UFC-ovog prvaka teške kategorije, Stipe Miočića. Rekao je da bi volio vidjeti što može ponuditi po MMA pravilima u susretu sa Stipom, ali je isto tako odbacio svaku opciju boksačkog meča. Naime, smatra kako Miočić ne zna boksati i da to nema apsolutno nikakvog smisla.

Tyson Fury nedavno je odradio nekoliko MMA treninga s Darrenom Tillom, na kojima je oduševio sve prisutne. Iako se za to odlučio iz čistog eksperimenta, priznaje da mu se svidjelo i da postoji šansa za njegov MMA angažman. Nešto o tome rekao je u razgovoru za True Geordie podcast, a osim samog treninga s Tillom prihvatio se teme eventualnog susreta sa Stipom Miočićem.

"Zahvalio bih se Darrenu Tillu na prilici. Uvijek sam bio zainteresiran za pravu borbu koja ne sadrži samo boks pa mi je bilo drago probati. Mislim da imam pravi mentalitet za taj sport i nitko me ne može uvjeriti da je to preopasno za mene. Možeš li samo zamisliti koliko bi velika bila borba između mene i Stipe Miočića?", rekao je Tyson, nakon čega ga je voditelj upitao slaže li se s njim kako bi to bio veći meč od Mayweathera i McGregora, čak i kad bi se dogodio u boksačkom ringu. Furyjev odgovor tada je iznenadio:

"Mislim kako bi Stipe prošao deset puta gore od McGregora, jer McGregor barem zna boksati. On dolazi iz Dublina, tamo imaš milijun boksačkih dvorana, svi znaju boksati. Stipe Miočić ne zna boksati i to ne bi mogao biti boksački meč. Ali volio bih vidjeti što mu mogu ponuditi u njegovom svijetu i kako bi mi odgovorio."

Vrlo zanimljiva izjava ako znamo da upravo boks glasi kao najjači segment Miočićevog MMA repertoara te kako je svojevremeno osvajao najkvalitetnija američka amaterska natjecanja. Što se tiče Furyja, njegova MMA avantura trenutno ne izgleda kao nešto u skorije vrijeme izvedivo, no mnogi su sumnjali da će doći i do meča McGregora protiv Mayweathera pa se to na kraju ipak odradilo. A već smo vidjeli kako je 'Gypsy King' uistinu spreman na sve. No, sad se mora u potpunosti fokusirati na 22. veljače i revanš protiv Deontaya Wildera.

Linker
05. svibanj 2024 04:39