UFC

UFC 245 trebao bi imati tri borbe za titulu

Max Holloway
Čini se kako bi UFC u velikom stilu mogao završiti 2019. godinu. Naime, kako stvari trenutno stoje, UFC 245 priredba na svom programu ima dvije borbe za titulu. No, sve vodi tome da će se uskoro ugovoriti i treća.

Već prije nekoliko tjedana objavljeno je od strane najvećih MMA portala kako će Amanda Nunes braniti titulu UFC prvakinje bantam kategorije na UFC 245 priredbi koja se održava 14. prosinca u Las Vegasu. Njena izazivačica bit će Germaine de Randamie. Nedugo nakon toga otkriveno je kako će tog istog dana pojas braniti i Max Holloway. Njegov je onaj u perolakoj kategoriji, a napast će ga Alexander Volkanovski. Već same te dvije borbe jamče spektakl, no čini se kako to i dalje nije sve.

Ovih dana špekuliralo se o tome kako bi Jon Jones mogao upisati obranu titule prvaka poluteške kategorije na toj priredbi. Govorilo se o borbi protiv Jana Blachowicza, no Poljak umjesto toga odlazi u Brazil boriti se protiv Jacarea Souze. Danas je Ariel Helwani otkrio kako pored svega toga nije niti sigurno da će se Jones uopće boriti ove godine. No, saznaje kako se i dalje prolazi kroz opcije studenog i prosinca te da to još uvijek nije sigurno.

No, UFC 245 mogao bi dobiti jednu drugu borbu za titulu. Kako je na Twitteru objavio također Helwani, tamo bi se mogla naći obrana titule velter kategorije Kamarua Usmana. Nakon što je propao plan ugovaranja borbe protiv Colbyja Covingtona za UFC 244, UFC je sa svojim prvakom spreman krenuti u nove pregovore. Tu je riječ upravo o priredbi u prosincu. Kako iz promocije svakako žele vidjeti borbu za velter titulu do kraja ove godine, nije otpisana niti opcija da se Usmanu oduzme pojas, u slučaju da i dalje ne bude spreman prihvatiti bilo što da mu se ponudi. Prvi kandidat za protivnika naravno je Covington, no Leon Edwards, pa čak i Tyron Woodley, su također UFC-u prihvatljive opcije.

Situacija u kojoj bi se na UFC 245 borili obojica, odnosno Jones i Usman, ipak nije realna. Jednog od njih UFC će svakako čuvati za prvi event u siječnju i time što bolji ulaz u 2020. godinu.

Linker
25. travanj 2024 18:05