UFC

UFC 249 bonusi: Ferguson i Gaethje u Jacksonvilleu poboljšali već ionako impresivnu statistiku!

Justin Gaethje i Tony Ferguson
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Justin Gaethje (22-2) definitivno je prvo ime lude UFC-ove večeri u Jacksonvilleu. Osim UFC-ovog privremenog pojasa u lakoj kategoriji, 31-godišnji Amerikanac kući će ponijeti i dvostruki bonus za svoju fantastičnu izvedbu protiv Tonyja Fergusona (25-4).

Nisu svi očekivali pobjedu Justina Gaethjea, ali gotovo pa svi oni koji prate ovaj sport mogli su očekivati da će nam on i Tony Ferguson u Jacksonvilleu priuštiti jedan atraktivan i akcijom nabijen dvoboj.

Kao i mnogo puta do sada, 'The Highlight' je opravdao svoj nadimak pa je tako za sinoć ostvarenu pobjedu kući ponio i dvostruki UFC-ov bonus.

Borba Gaethjea i Fergusona proglašena je najboljom na čitavoj UFC 249 priredbi, a osim tog bonusa, novi privremeni prvak u džep je pospremio i onaj za izvedbu večeri. Što bi značilo da, uz unaprijed dogovoreni honorar, Justin kući nosi i 100 tisuća dolara u bonusima.

Fergusonu, naravno, zbog sudjelovanja u borbi večeri pripada i njegov dio kolača (50 tisuća dolara), a isti iznos kroz još jedan bonus za izvedbu večeri odnio je i Francis Ngannou koji je na glavnom programu za točno 20 sekundi nokautirao Jairzinha Rozenstruika.

Gaethjeu je ovo drugi put da osvaja dvostruki bonus. Podsjetimo, 'The Highlightu' je to pošlo za rukom i u njegovom UFC debiju kada je tehničkim nokautom zaustavio Michaela Johnsona. Zanimljivo je za spomenuti i da je Justin u svih sedam svojih UFC nastupa osvajao bonuse te ih njegova kolekcija trenutno broji čak devet.

Ništa manje impresivan nije ni Ferguson koji je u posljednjih devet nastupa osvojio devet bonusa s time da je u zadnjih sedam mečeva čak šest puta sudjelovao u najboljoj borbi večeri!

Linker
20. travanj 2024 11:10