UFC

UFC 283 u brojkama: zanimljive statistike, a pao je i jedan rekord

  Jamahal Hill  

 AGIF/ddp USA/Profimedia
Brojke su potvrdile dominaciju Morena i Hilla

Jamahal Hill je dobo priliku života i iskoristio ju je na najbolji mogući način. Sinoć je dominantom izvedbom potpuno neutralizirao UFC veterana i bivšeg prvaka Glovera Teixeiru i time ostavio snažan utisak u MMA svijetu. Poruka je poslana, a ponajviše ako usporedimo mečeve Glovera protiv Prochazke i Glovera Protiv Hilla.

Naime, Prochazka je gubio borbu sve do posljednje dionice kada je radi Gloverove pogreške uspio preokrenuti borbu i doći do pobjede, dok je Hill s druge strane dominantno kroz svih pet rundi potpuno neutralizirao bivšeg prvaka. To se može vidjeti i u brojkama jer Jamahal Hill je postavio rekord u broju zadanih udaraca u jednoj borbi poluteške kategorije.

Jamahal Hill je tijekom pet rundi uputio čak 180 značajnih udaraca u glavu Teixeire, dok je ovaj njemu uzvratio samo s 52 udarca. Što se tiče udaraca u tijelo, Hill je pogodio 42, dok Glover samo 19. Hill je također pogodio i 18 udaraca iz klinča, te 26 udaraca na parteru. Što se tiče hrvanja, Hill je pokazao zavidnu obranu od rušenja, pa je tako od Gloverovih 17 pokušaja njih čak 15 bilo obranjeno. Nakon ovog poraza Glover se umirovio.

Što se tiče sunaslovne borbe večeri, unatoč prekidu od strane liječnika brojke ukazuju na to da je Moreno bio konkretniji borac. Brandan je zadao ukupno 85 udaraca, dok ih je Figueiredo zadao gotovo četiri puta manje, 24. Po broji značajnih udaraca također prednjači Moreno s 48 naspram Figueiredovih 19. Moreno je u tri runde uspio sakupiti čak 6 minuta i 52 sekunde kontrole u kavezu, dok je njegov protivnik imao tek 35 sekundi kontrole.

Linker
18. travanj 2024 20:14