UFC

Završio je rani preliminarni dio jubilarne UFC 300 priredbe! Figueiredo završio Garbrandta, Moicano slavio protiv Turnera

Deiveson Figueiredo vs. Cody Garbrandt

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Četiri odlične borbe gledali smo u sklopu ranog preliminarnog dijela UFC 300 priredbe

Večerašnji spektakl, odnosno, jubilarni UFC 300 otvorila su dvojica bivših prvaka. Deiveson Figueiredo i Cody Garbrandt prvi su kročili u kavez, a svojom borbom u bantam kategoriji pružili su uvertiru u ono što nas je čekalo do kraja ove borilačke večeri. Figueiredo je prema kladionicama bio favorit, a ovaj meč je obojici bio od velikog značaja.

Garbrandt je početkom borbe zauzeo centar kaveza, a obojica su nešto rezerviranije otvorili meč. Prijetio je Cody svojim brzim rukama, dok mu je Figueiredo dao do znanja da bi se borba mogla preseliti i u parter. Prva runda prošla je pomalo pasivno, niti jedan borac nije odlučio previše riskirati. Na samom kraju, Figueiredo je na sekundu uspio srušiti Codyja.

Više akcije gledali smo u drugoj rundi. Obojica su žestoko otvorili rundu, a Figueiredo je brzo srušio Garbrandta i uzeo mu leđa. Cody se uspio okrenuti, a Deiveson je zaključao ‘‘arm triangle‘‘ gušenje, no Cody je preživio prvi pokušaj. Figueiredo se našao u ‘‘mountu‘‘, no nije nanosio neku značajnu štetu iz te pozicije. Cody je skoro ustao, a to je Deiveson iskoristio da mu uzme leđa i zaključa ‘‘RNC‘‘. Nedugo nakon toga Garbrandt je tapkao, a Figueiredo je dokazao kako itekako pripada ovoj kategoriji.

Bobby Green vs. Jim Miller

Večer su nastavili Bobby Green i Jim Miller. Inače, Miller je jedini čovjek u povijesti promocije koji je nastupio na UFC 100, UFC 200 i sada UFC 300 priredbi.

Odmah početkom borbe, Bobby je počeo razgovarati s Millerom, a ruke dolje su ga skoro koštale u prvim sekundama jer je Miller pogodio nekoliko dobrih udaraca. Bio je Miller vrlo strpljiv i miran te je radio dosta disciplinirano. Bobby je također pogodio nekoliko dobrih udaraca. Borba je prema kraju prve runde postajala sve otvorenija, a u samom finišu Green je bio dosta uzdrman.

Dosta visokim tempom su otvorili i drugu rundu, a Miller je imao nešto više uspjeha na nogama. Green je čekao Millera da krene kako bi ga kontrirao, no Jim je i defanzivno bio dosta dobar. Međutim, neki od udaraca su prošli te su poprilično raskrvarili lice Jima Millera. Kako je borba odmicala, Bobby je postajao sve konktetniji.

U trećoj su rundi borci često ulazili u otvorene izmjene, a Millerovo lice postajalo je sve više krvavo. Bobby je bio taj koji je kontrolirao tempo borbe, ali i pogađao čišće udarce. Krajem runde, Green je pogodio nekoliko odličnih udaraca i poslao Millera na pod, no nije ga uspio i dovršiti. Svejedno, slavio je odlukom sudaca nakon tri runde.

Jessica Andrade vs. Marina Rodriguez

Treća borba po redu bila je ona u ženskoj slamka kategoriji, i to između bivše prvakinje Andrade i šestorangirane Marine Rodriguez. Andrade je odmah zauzela centar kaveza i polako pronalazila svoju distancu, dok je Marina svojim dugim ‘‘kickovima‘‘ pogađala bivšu prvakinju. Nekoliko dobrih krošea je Rodriguez pogodila, a Andrade je pronašla trenutak i borbu preselila u parter. Tu je radila do kraja runde, no bez značajnije štete.

Krajem druge runde, Andrade je dosta uzdrmala Rodriguez koju je zvono spasilo od gotovo sigurnog prekida. U posljednjoj rundi smo također u većem dijelu gledali nadmetanje na nogama, a pobjedu je odnijela Andrade podijeljenom odlukom sudaca.

Jalin Turner vs. Renato Moicano

Rani preliminarni dio zatvorila je borba u lakoj kategoriji, i to između Jalina Turnera i Renata Moicana.

Odmah u prvim sekundama borbe Turner je pogodio ‘‘kick‘‘ u tijelo kojeg je Moicano itekako osjetio. Svim snagama je pokušao odvesti borbu u parter, a to mu je i pošlo za rukom. Odlično je Moicano izgledao u parteru, kontrolirao je Turnera te mu nije dopuštao da izađe iz te pozicije. Nije nanosio neku značajnu štetu, no Turner se gotovo cijelu rundu nije uspio izvući. Nekih minutu i pol do kraja runde se uspio pridići, no na nogama nije previše napravio sve do finalnih sekunda kada je u nokdaun poslao brazilskog borca. Nije ga završio, no time je ukrao rundu.

Moicano je agresivno otvorio drugu rundu, pokušao se spustiti po rušenje, no brzo je odustao. Turner je pogađao s distance, no Moicano je na kraju ipak uspio srušiti ga i ući u ‘‘mount‘‘. Nešto udaraca je Moicano zadao, no štete tu nije bilo. Držao ga je Moicano u donjoj poziciji, a ozbiljnije udarce počeo je nanositi u posljednjoj minuti. Udarci su postajali sve ozbiljniji, a sudac je uskočio i prekinuo meč.

Ovom borbom završio je rani preliminarni dio UFC-a 300, a preliminarni dio bio je sljedeći na redu.

Linker
16. travanj 2024 13:05