UFC

UFC 303 ima novi ‘co-main event‘! Jamahal Hill dobio je zamjenskog protivnika, ‘matchmakeri‘ odradili sjajan posao

Jamahal Hill

 Leandro Bernardes/Zuma Press/Profimedia
Bivšeg prvaka UFC-ove poluteške kategorije čeka vrlo opasan novozelandski nokauter

Jamahal Hill trebao se boriti protiv Khalila Rountreeja na UFC 303 eventu koji će se održati 29. lipnja (šesti mjesec). Conor McGregor i Michael Chandler predvodit će priredbu, a Hill i Rountree imali su mjesto u sunaslovnoj borbi večeri.

Nažalost, vrhunski obračun ove dvojice poluteškaša otkazan je nakon Rountreejevog pada na doping. Khalil je bio pozitivan na doping testu nakon konzumacije kontaminiranog suplementa i čeka ga kraća pauza u trajanju dva mjeseca.

To ipak nije dovoljno da se stigne vratiti za nastup na UFC 303 eventu, ali Jamahal Hill neće ostati bez nastupa na toj velikoj priredbi. Bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije upravo je dobio novog protivnika i fanovi više nemaju razloga žaliti za otkazivanjem Khalila Rountreeja.

UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ odradili su dobar posao i pronašli su sjajnu zamjenu. Carlos Ulberg borac je koji će uskočiti, a kada uzmemo u obzir njegov pobjednički niz i stil borbe, jasno je da nas čeka vrhunski meč.

Ulberg je slavio u posljednjih šest nastupa, a čak pet od tih šest pobjeda upisao je prekidima. Novozelanđanin je stroj za nokaute, što je itekako osjetio Alonzo Menifield prije nešto više od deset dana. Ulberg je Menifielda nokautirao nakon samo 12 sekundi borbe, a za nešto više od mjesec dana, Ulberga čeka najveći meč u dosadašnjoj karijeri.

Jamahal Hill treći je u poretku izazivača unutar poluteške kategorije i 11-rangirani Ulberg ima priliku preskočiti nekoliko stepenica i doći jako blizu samom vrhu poluteške kategorije. Hill će u ovaj meč ući samo 2,5 mjeseca nakon teškog poraza nokautom u meču protiv Alexa Pereire. Jamahal se upušta u veliki rizik i puno toga može izgubiti porazom u ovom meču.

Očito je Jamahal ipak spreman riskirati i željan je što skorijeg povratka u kavez. Nestrpljivo ćemo iščekivati ovaj meč jer očekujemo paljbu od prve do posljednje sekunde.

Linker
08. lipanj 2024 09:01