UFC

UFC Abu Dhabi je bogatiji za još jedan sjajan dvoboj: Marlon Vera ukrstit će rukavice s Deivesonom Figueiredom

Marlon Vera

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Ovog ljeta nas čeka par sjajnih UFC Fight Night priredbi, a ona u Abu Dhabiju je oplemljena s još jednim sjajnim matchupom

Marlon Vera, poznat i kao "Chito", spreman je za povratak u akciju prvi put nakon svog neuspjelog pokušaja osvajanja UFC-ovog naslova u bantam kategoriji protiv bivšeg prvaka u muha kategoriji, Deivesona Figueireda, ovog ljeta. Priredba se održava 3. kolovoza.

Vera je pokušao iskoristiti priliku koju mu je donijela pobjeda nad Seanom O‘Malleyem 2020. godine na UFC 299 u Miamiju ovog ožujka. Nažalost, "Chito" je pretrpio težak poraz u glavnom događaju večeri.

Unatoč razočaranju, Vera je ponovno potvrdio svoje ambicije za osvajanje naslova u bantam kategoriji. Prema izvještaju brazilskog medija Ag. Fight, Vera će se boriti na nadolazećem UFC Fight Night događaju u Abu Dhabiju 3. kolovoza. Njegov protivnik u oktogonu bit će najnoviji izazivač divizije, Deiveson Figueiredo.

Dodavanje četvrtoplasiranog Vere i šestoplasiranog Figueireda čini ovu noć važnom za bantam kategoriju u Etihad Areni, s obzirom da su već potvrđeni mečevi između Coryja Sandhagena i Umara Nurmagomedova u glavnom događaju.

Dok će se Sandhagen i Nurmagomedov boriti za mjesto prvog izazivača, Vera (23-9-1) će ciljati na impresivan rezultat nakon razočaravajućeg nastupa u revanšu protiv O‘Malleya. Prije toga, Ekvadorac se oporavio od sličnog poraza od Coryja Sandhagena pobjedom nad Pedrom Munhozom.

S druge strane, Figueiredo (23-3-1) je u dobroj formi otkako je napustio muha kategoriju nakon dva mandata kao prvak. Nakon pobjede nad Robom Fontom prošlog prosinca, kojom je najavio svoj dolazak među prvih 15 u novoj kategoriji, "Deus Da Guerra" je nedavno na UFC 300 priredio impresivnu pobjedu nad bivšim prvakom Codyjem Garbrandtom.

Linker
12. lipanj 2024 13:33