UFC

UFC bonusima nagradio četvoricu boraca: Nije bilo dileme oko najbolje borbe večeri

Marvin Vettori (lijevo) i Jared Cannonier (desno)

 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Sva četiri osvajača bonusa zasluženo odlaze kući s dodatnih 50 tisuća američkih dolara

Pomalo u sjeni kickboksačkih zbivanja ostao je sinoćnji UFC on ESPN 47 event, ali to ne znači da event nije ponudio uzbuđenja i kvalitetne mečeve. Posebno su oduševili Jared Cannonier i Marvin Vettori u glavnoj borbi večeri.

Cannonier je odradio uistinu fantastičan nastup i jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Vettorija. Pogodio je Jared preko 240 značajnih udaraca u tom meču i postavio je novi rekord UFC-ove srednje kategorije. Osim pobjede, Cannonieru će dodatno zadovoljstvo predstavljati i bonus u iznosu od 50 tisuća američkih dolara.

Ali nije Cannonier jedini nagrađeni borac u tom meču. Marvin Vettori uzima bonus kao utjehu nakon teškog poraza, a dvojica boraca srednje kategorije nagrađeni su za najbolju borbu večeri. Nitko im ne može osporiti da nisu zaslužili taj bonus. Cannonieru je to šesti bonus u karijeri, a Vettori je po četvrti put došao do UFC-ovog bonusa.

Osim Cannoniera i Vettorija, još dva borca kući odlaze bogatiji za dodatnih 50 tisuća dolara. Jedan od njih je Meksikanac Manuel Torres koji je u svom drugom UFC nastupu došao do druge pobjede nokautom. Torres je u prvoj rundi nokautirao Nikolasa Mottu i nagrađen je bonusom za najbolju izvedbu. Ovo mu je drugi takav bonus u drugom UFC nastupu.

Bonus za najbolju izvedbu dobio je i Alessandro Costa, borac UFC-ove muha kategorije. Costa je tehničkim nokautom u drugoj rundi porazio Jimmyja Flicka. Costi je ovo drugi UFC nastup, a u debiju krajem prošle godine izgubio je od Amira Albazija. Bio je to jako težak protivnik za UFC debi, a Costa je sinoć dokazao kako zaslužuje svoje mjesto u UFC-u. Bonus za najbolju izvedbu samo će dodatno poboljšati odličan osjećaj nakon prve UFC pobjede. 27-godišnj Brazilac mogao bi biti jako zanimljivo pojačanje UFC-ovoj muha kategoriji.

Linker
30. travanj 2024 22:11