UFC

UFC će krajem idućeg mjeseca srušiti novi vrtoglavi rekord: ‘Da, to je daleko više od 20 milijuna‘

Dana White (lijevo) i Conor McGregor (desno)

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Predsjednik UFC-a odgovarao je na pitanja novinara i dotaknuli su se teme UFC 303 priredbe

Conor McGregor se nakon dugo vremena, na oduševljenje mnogih, vraća u kavez krajem idućeg mjeseca. Njegov visoko očekivani povratak na UFC 303 priredbi dolazi za manje od 50 dana (29. lipnja). Prema riječima izvršnog direktora i predsjednika UFC-a, Dane Whitea, irska superzvijezda već sada donosi promociji ogroman novac (ponovno).

Tijekom konferencije za medije nakon borbi UFC St. Louis priredbe, White je novinarima rekao da je UFC 303 već sada ostvario rekordnu dobit prodajom ulaznica u vrijednosti većoj od 20 milijuna dolara.

"Da, to je daleko više od 20 milijuna dolara", rekao je White.

Ako White govori istinu i UFC 303 zaradi vrtoglavih 20 milijuna dolara od ulaznica, to će biti prvi puta u povijesti UFC-a da će jedan događaj dosegnuti toliki iznos.

UFC je zaradio 17,7 milijuna dolara na UFC 205 priredbi 2016. godine i 17,2 milijuna dolara na UFC 229 priredbi – na oba događaja je nastupao megapopularni McGregor.

Legendarni događaj, jubilarna UFC 300 priredba prošlog je mjeseca postigla prihod od 16,5 milijuna dolara.

UFC 303 priredbu predvodi glavna borba između McGregora i Michaela Chandlera i izgleda da će srušiti rekord po zaradi od prodanih ulaznica. Hoće li srušiti i rekord po broju kupljenih PPV televizijskih prijenosa, to ćemo tek vidjeti.

Linker
22. svibanj 2024 15:07