UFC

UFC četvoricu boraca nagradio bonusom: Sva četvorica upisali su pobjede prekidom

Umar Nurmagomedov

 Screenshot (youtube, Ufc)
Bonus za najbolju borbu večeri ovaj put je izostavljen

Sinoćnji UFC Fight Night 217 event podosta je ostao u sjeni svih zbivanja vezanih za Jona Jonesa, Francisa Ngannoua i kompletnu situaciju pri vrhu teške kategorije. Ngannou je napustio UFC i više nije prvak teške kategorije, a Jon Jones borit će se protiv Ciryla Ganea za upražnjeni tron. Meč je zakazan za 4. ožujka (treći mjesec).

No, vratimo se na malo na sinoćnji event. Sean Strickland u glavnoj borbi večeri pružio je jako dobar nastup protiv Nassourdinea Imavova i upisao je pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca. Strickland je u meč uskočio na ‘‘short notice‘‘ pet dana uoči samog održavanja eventa i svejedno je uspio odraditi svih pet rundi na vrlo visokom tempu.

Sean je nakon borbe izjavio da mu je UFC pristao platiti jako veliku svotu novcu jer je uskočio na ‘‘short notice‘‘ pet dana uoči samog eventa i spasio je glavnu borbu večeri. Nije Strickland uspio podebljati svoj honorar i osvajanjem bonusa, ali četvorica boraca kući odlaze bogatiji za dodatnih 50 tisuća američkih dolara.

Nitko nije nagrađen za sudjelovanje u najboljoj borbi večeri, odnosno event je ostao bez službeno najbolje borbe večeri. Zato su podijeljena četiri bonusa za najbolje izvedbe, a dobili su ih Dan Ige, Roman Kopylov, Umar Nurmagomedov i Allan Nascimento.

Dan Ige prekinuo je niz od tri uzastopna poraza nokautiravši Damona Jacksona u drugoj rundi borbe. Roman Kopylov također je došao do pobjede nokautom u drugoj rundi, a porazio je Punahelea Soriana.

Preostala dvojica osvajača bonusa mogu se pohvaliti pobjedama prekidom u prvoj rundi. Khabibov bratić, Umar Nurmagomedov ostao je neporažen i u svom 16. profesionalnom nastupu. Nevjerojatnom lakoćom porazio je iskusnog Raonija Barcelosa. Umar je Brazilca nokautirao u prvoj rundi, 20 sekundi prije kraja prve runde.

Allan Nascimento porazio je Carlosa Hernandeza ‘‘submissionom‘‘ (RNC) u prvoj rundi, a to je ujedno i jedini ‘‘submission‘‘ na cijelom eventu sačinjenom od ukupno 11 mečeva.

Linker
24. travanj 2024 06:26