UFC

UFC ‘čisti‘ roster: Jučer su otpustili šest boraca, među njima je i Ilir Latifi

LAS VEGAS, NV - MAY 20: (R-L) Ilir Latifi battles Rodrigo Nascimento in their Lightweight bout during the UFC Vegas 73 event at UFC Apex on May 20, 2023, in Las Vegas, NV.,Image: 778107254, License: Rights-managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY. Icon Sportswire reserves the right to pursue unauthorized users of this image. If you violate our intellectual property you may be liable for: actual damages, loss of income, and profits you derive from the use of this image, and, where appropriate, the costs of collection and/or statutory damages up to $150,000 (USD)., Model Release: no, Credit line: Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Nitko od otpuštenih nije imao neke posebne rezultate u najjačoj promociji, tako da će sreću morati tražiti negdje drugdje

UFC s vremena na vrijeme odradi ‘‘čistku‘‘ svog rostera, a sinoć su se pojavile informacije da je to učinio ponovno. Ukupno šest boraca je otpušteno iz najjače promocije, a vjerojatno najzvučnije ime među njima je veteran poluteške i teške kategorije, Ilir Latifi.

Latifi je u UFC-u od 2013. godine, a u svojoj karijeri je imao uspona i padova. Borio se s jako puno poznatih imena kao što su Gegard Mousasi, Jan Blachowicz, Ryan Bader, Derrick Lewis, Corey Anderson i drugih. Nakon što ga je Volkan Oezdemir nokautirao na ljeto 2019. godine, Latifi je odlučio prijeći u tešku kategoriju gdje je ostvario dvije pobjede i dva poraza. Gubio je upravo od Lewisa i Rodriga Nascimenta, a to mu je ukupno bio i posljednji UFC meč.

Što se ostalih otpuštenih boraca tiče, radi se o Makwanu Amirkhaniju, Trevinu Jonesu, Tonyju Gravleyju, Batgerelu Danaai te Omaru Moralesu. UFC je jučer prekinuo suradnju sa ovih šest boraca, a Latifi je rekao kako ne isljučuje mogućnost da ponovno u budućnosti potpiše za UFC. S obzirom da je zagazio četrdesete, pitanje je hoće li to uspjeti.

Osim Latifija, Trevin Jones je vjerojatno drugo najpoznatije ime na popisu. Njega se vjerojatno sjećate iz povratničkog meča Codyja Garbrandta u trećem mjesecu ove godine, a Cody mu je nanio četvrti poraz u nizu. Jones je u UFC-u bio od 2020. godine gdje je ostvario samo jednu pobjedu, tako da se može reći da kvalitetom tu svakako ne pripada.

Linker
29. travanj 2024 03:15