UFC

Vraća se Chris Weidman! Ovog ljeta ga čeka prekaljeni ‘gatekeeper‘ srednje kategorije

Chris Weidman

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bit će zanimljivo gledati Weidmana ponovno u akciji, a i nadamo se da su sada sve ozljede iza njega

Sinoć su se pojavile jako lijepe vijesti, a radi se o povratku bivšeg UFC prvaka u srednjoj kategoriji, Chrisa Weidmana! Nakon teške ozljede i duge pauze ‘‘The All-American‘‘ će konačno ponovno kročiti u UFC-ov kavez, a čeka ga i zanimljiv protivnik koji će testirati je li Weidman i dalje za ovu razinu.

Svi se jako dobro sjećamo te UFC 261 priredbe i njegove borbe protiv Uriaha Halla. Bilo je to u četvrtom mjesecu 2021. godine, a za Weidmana će to ostati u jako lošem sjećanju. Prilikom udarca, odnosno pokušaja ‘‘calf kicka‘‘, Chrisu je pukla noga i ostala je visjeti samo na koži, što je definitivno jedna od najtežih ozljeda koje smo vidjeli u UFC-u.

No, izgleda da se bivši prvak oporavio i da je spreman za nove izazove, a na UFC 292 priredbi je pred njim prvi. Radi se o nezgodnom UFC veteranu, Bradu Tavaresu. Tavares je inače poražen u četiri od posljednjih šest nastupa, a posljednju pobjedu je upisao na ljeto 2021. protiv Omarija Akhmedova. Nakon toga su ga pobijedili Dricus Du Plessis i Bruno Silva, a ovoga ljeta će protiv Weidmana tražiti povratak pobjedama.

UFC 292 se održava 19.8. ove godine, a priredbu predvode Aljamain Sterling i Sean O‘Malley za titulu u bantam kategoriji. Svakako će biti zanimljivo gledati i Weidmana ponovno u akciji, a i nadamo se da su sada sve ozljede iza njega.

Linker
27. travanj 2024 19:01