UFC

UFC dogovorio jednu od najboljih mogućih borbi na svom rosteru

Demian Maia
 screenshot/Youtube
UFC je odradio jedno sjajno uparivanje te će Fight Night u Brasiliji kao svoju sunaslovnu borbu dobiti fenomenalan okršaja vrhunskih grapplera, legendarnog Demiana Maije i sve boljeg Gilberta Burnsa.

42-godišnji Maia (28-9, 22-9 UFC) ušao je u posljednju godinu svoje karijere i to s tri pobjede u nizu ostvarene u 2019. godini. Najavio je tri nastupa nakon kojih će se neovisno o njihovih ishodima umiroviti. Rekao je kako želi zanimljive borbe i to mu je već prvim uparivanjem ispunjeno. U borbi čiju će najavu svaki fan pozdraviti, suprotstavit će mu se Gilbert Burns.

33-godišnji Burns (17-3, 10-3 UFC) proslavio se kao grappling trener Vitora Belforta prije nego je svoju MMA karijeru podigao na višu razinu. On također dolazi iza više nego sjajne prošle godine u kojoj je također odradio tri borbe, no u razmaku od travnja do rujna i to dva puta kao zamjenski borac. Zapravo, kao zamjenski borac se i našao u velteru i ovo će mu biti prva borba do 77 kilograma za koju će zapravo odraditi puni pripremni kamp. Posljednje dvije pobjede ostvario je nad Alexeyem Kunchenkom i Gunnarom Nelsonom, a u prosincu je oduševio na Quintetu kad je kao glavni borac doveo UFC tim do pobjede.

Priredba na kojoj će se ova borba dogoditi održava se 14. ožujka, a glavna borba za taj program još uvijek nije najavljena. No, najavljene su neke vrlo zanimljive poput one Johnnyja Walkera i Nikite Krylove te Paige VanZant i Amande Ribas. Pretpostavlja se kako bi se u glavnoj borbi mogao naći Jose Aldo, no to su tek špekulacija nekih brazilskih medija.

Linker
08. svibanj 2024 10:16