UFC

UFC izgubio strpljenje: Rayu Borgu uručen otkaz!

Ray Borg
 screenshot/YouTube
Nakon još jednog otkazivanja borbe, ovog puta samo dan prije održavanja, UFC je otpustio Raya Borga

Nakon što je UFC, zbog otkazivanja borbe na dan vaganja, otpustio Erica Spicelyja, isto to se dogodilo još jednom sudioniku iste priredbe, Fight Nighta 173, održane prošlog vikenda. Nakon novog otkazivanja borbe i stavljanja UFC-a u probleme, promocija je izgubila strpljenje s bivšim izazivačem, Rayem Borgom.

Borcu koji je zapravo postao poznat po otkazivanjima borbi i nezadovoljavanju težine na službenom vaganju, ovo je bilo drugo otkazivanje borbe u vrlo kratkom vremenskom razmaku. I dok je UFC on ESPN 10 borbu protiv Meraba Dvalishvilija otkazao zbog sinovog zdravstvenog stanja, za otkazivanje borbe protiv Nathana Manesa, samo sat prije početka službenog vaganja, nije naveden razlog. Lako je pretpostaviti da je još jednom došlo do problema prilikom procesa skidanja kilograma.

No, 27-godišnji bivši izazivač ima cijelu povijest otkazivanja borbi iza sebe. Borg je čak četiri puta u svojoj dosadašnjoj karijeri dolazio pretežak na vaganje, tri puta u muha kategoriji te jednom u bantamu. Otkazivanje borbe zbog osobnih razloga dogodilo mu se i dva puta 2018. godine, dok je godinu ranije otkazao i borbu za titulu protiv Demetriousa Johnsona. Tada se službeno saznalo kako mu je pozlilo tijekom skidanja kilograma, kao i godinu dana ranije, kad je otkazao UFC 203 borbu protiv Iana McCalla. Protiv Johnsona se na kraju borio te je postao žrtvom najatraktivnijeg "submissiona" u povijesti UFC-a.

Borg napušta UFC sa sedam pobjeda i pet poraza u Octagonu, gdje su svakako najveće bile one kojima je došao do borbe za titulu.

Linker
19. travanj 2024 00:06