UFC

UFC je imao lak posao prilikom dodjele bonusa: Nagradili su ukupno četvoricu boraca

Nicolas Dalby

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Četiri borca kući će otići bogatiji za dodatnih 50 tisuća američkih dolara

UFC Fight Night 231 event sinoć je održan u Brazilu, ali moramo priznati da event nije pretjerano oduševio. Naravno, moramo istaknuti kako je event još prije početka naišao na brojne probleme s otkazivanjima, a dva meča otkazana su i nakon službenog vaganja.

Tu problemima nije bio kraj, jer Armen Petrosyan na dan eventa otkazao je meč protiv Rodolfa Vieire. Armenac nije mogao nastupiti jer se razbolio, pa je tako event ostao na ‘‘samo‘‘ 10 mečeva.

Kvaliteta mečeva također nije oduševila. Bilo je ponešto kvalitetnih mečeva među kojima se svakako ističe sunaslovna borba večeri, ali u globalu, nismo dobili ono čemu smo se nadali.

Gabriel Bonfim i Nicolas Dalby ipak zaslužuju sve pohvale, a zaslužili su i bonus kojim ih je UFC nagradio. Akteri sunaslovne borbe večeri pružili su fantastičan meč, a kući odlaze bogatiji za dodatnih 50 tisuća dolara. UFC je njihov meč proglasio najboljom borbom večeri, a dileme nije niti bilo po tom pitanju. Zanimljivo da je Dalbyju ovo tek drugi bonus u karijeri, a odradio je 12 UFC nastupa. Danac je poznat kao zabavan i atraktivan borac, ali bonusi su ga uglavnom zaobilazili.

Dalby je u tom meču slavio tehničkim nokautom nakon devet minuta i 33 sekunde borbe, ali imao je i Bonfim jako dobrih trenutaka u tom meču. Brazilac je eksplozivno otvorio, radio je velike probleme Dalbyju, ali čvrsti Danac nije se dao završiti. Nakon što je Bonfim potrošio svoje zalihe energije, nastupio je Dalby i njegov poznati pritisak. Bonfim je krajem druge runde podlegao pritisku, ali bonus će ga sigurno donekle utješiti.

Kad su u pitanju bonusi za najbolju izvedbu večeri, UFC je nagradio dvojicu Brazilaca. Elves Brenner otvorio je ‘‘main card‘‘ brutalno nokautiravši Kaynana Kruschewskog. Brenner je ljevicom ‘‘očešao‘‘ Kruschewskog, ali udarac je odsjeo iznad/iza uha i Kruschewsky je licem prema dolje završio na tlu, van svijesti.

Jako lijep nokaut upisao je poluteškaš Vitor Petrino. Kao i Brenner, Petrino je također ljevicom došao do nokauta. Lijevim krošeom pogodio je Modestasa Bukauskasa u drugoj rundi, a lijepim nokautom priskrbio si je dodatnih 50 tisuća dolara.

Spomenuti osvajači bonusa zasluženo su nagrađeni i teško je izdvojiti nekog tko je bonus zaslužio više od njih.

Linker
30. travanj 2024 15:54