UFC

UFC je napustila rekorderka kojoj nakon isteka nije ponuđen novi ugovor

Randa Markos

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Iako je u posljednjem nastupu upisala pobjedu, Randa Markos nije zadovoljila ukuse svog poslodavca

Otkako u UFC-u postoji ženska slamka kategorija, Randa Markos članica je iste. To bi značilo od jeseni 2014. godine, kad je pristigla kao sudionica Ultimate Fighter sezone kojom se zapravo spomenuta kategorija uvodila. Dogurala je tamo do polufinala, odnosno na samo jednu borbu od napada na titulu, unatoč tome što je u startu postavljena za 14. nositeljicu.

Ova kanadska borkinja rodom iz Iraka kroz cijelo je ovo vrijeme bila vrlo aktivna borkinja, ali nikako nije uspijevala spojiti seriju boljih rezultata. Nerijetko bi pobjeđivala kao autsajder, a nakon toga gubila borbe gdje se vjerovalo da bi puno lakše trebala doći do pobjede. Tako je došla i kriza koja je trajala od ožujka prošle do svibnja ove godine, kad je naslagala četiri poraza za redom. Taj niz prekinula je prošlog mjeseca pobjedom nad Livijom Souzom, no nije u toj borbi napravila dovoljno da bi zadovoljila ukuse poslodavaca te dobila na stol ponudu novog ugovora.

Kako se to nije dogodilo, 36-godišnja Markos napušta promociju u kojoj je odradila 18 borbi, najviše u povijesti slamka kategorije. Zapravo, više od nje od svih UFC borkinja odradila je tek Jessica Andrade, koja je kroz svoje tri kategorije upisala 20 nastupa.

Uvijek je šteta kad promociju napuštaju njeni pioniri, a Markos je svakako zaslužila taj status onime što je dala svojoj kategoriji. Ipak, Dana White je više puta ponovio da na UFC rosteru želi imati samo one borce koji pokazuju potencijal i ambiciju jednog dana naći se na vrhu ili one koji uvijek pružaju neupitno uzbuđenja. Nažalost, Randa Markos ostat će samo ljubimica ponekih hardcore fanova, a to joj ipak nije moglo biti dovoljno za zadržavanje statusa UFC borkinje.

Linker
22. travanj 2024 22:02