UFC

Chimaev, tko? UFC-ova borkinja odradit će treću borbu u samo 40 dana!

Lupita Godinez

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Meksikanka Lupita Godinez vrlo brzo bi mogla postati ljubimica fanova, ali i UFC-ovog vodstva

Jako dobro pamtimo ljeto 2020. godine, kad se Khamzat Chimaev ukazao na UFC-ovom Fight Islandu pa odradio dvije borbe u deset dana, a onda na to povezao još jednu tri mjeseca kasnije. Pokušali su to mediji i promocija prikazati kao nešto nevjerojatno, kao jedinstvenog borca, iako je činjenica da je UFC-ov roster prepun onih koji se žele boriti što češće, posebno ako iz borbe izađu bez ikakvih posljedica, kao što je bio slučaj kod Khamzata.

Nažalost po njih, rijetko kome UFC da priliku poput te kakvu je dobio Čečen. Ipak, jedna osoba s rostera promocije se uspjela istaknuti pa je već srušila prvi Khamzatov rekord. Radi se o Lupiti Godinez koja je prošlog mjeseca nastupila dva puta. Prvo je ova Meksikanka 9. listopada savladala Silvanu Gómez Juárez prekidom u prvoj rundi, a onda je samo tjedan dana kasnije uskočila u borbu protiv Luane Caroline. Nju je sudačkom odlukom izgubila, ali je srušila Khamzatov rekord najmanjeg razmaka između dva nastupa u povijesti modernog UFC-a.

Sad će višestruko nadmašiti i ono drugo Khamzatovo postignuće, po pitanju vremena unutar kojeg je odradio tri borbe u Octagonu. Kod njega je to inače bilo 95 dana, što je i dalje impresivna brojka. No, pored ovoga se čini kao šala.,

Naime, nakon što je Cheyanne Buys otkazala borbu koju je 20. studenog trebala odraditi protiv Lome Lookboonmee, uskočila je upravo Godinez pa ćemo ju tako za devet dana ponovno imati priliku pratiti. Znate unutar koliko dana će odraditi te tri borbe? Točno 41, a to je nešto što još nitko nikad nije napravio i za to zaslužuje svaku pohvalu.

Kad smo već kod priredbe koja se 20. studenog održava, riječ je o UFC Fight Nightu 198 kojeg predvodi borba Mieshe Tate i Ketlen Vieire.

Linker
19. travanj 2024 13:36